Pretraga

Dan Sveučilišta u Zagrebu: Odavanje počasti i nagrađivanje profesora, studenata i suradnika

A- A+

U ponedjeljak 11. studenoga obilježava se Dan Sveučilišta u Zagrebu. Dvodnevni program obilježavanja sastojat će se od polaganja vijenaca u spomen preminulim studentima i profesorima na Mirogoju te podjele priznanja umirovljenim profesorima. Povodom Dana Sveučilišta od 11. do 16. studenoga održava se manifestacija Tjedan Sveučilišta koji će sadržavati razne manifestacje kao što su Smotra Sveučilišta (14. do 16. studenoga), Info dan za doktorande, prezentacija značajnih dostignuća mladih znanstvenika sastavnica Sveučilišta u Zagrebu kao i radionice na temu e-učenja.

Svečano obilježavanje Dana Sveučilišta u Zagrebu započinje u ponedjeljak 11. studenoga time što će sveučilišna delegacija u devet sati na groblju Mirogoj položiti vijence i odati počast preminulim profesorima i studentima. Zatim slijedi u 11 sati u auli Sveučilišta svečana sjednica Senata koju će pozdravnim govorima otvoriti visoki uzvanici, nakon čega će se prisutnima obratiti rektor Aleksa Bjeliš izlaganjem na temu Sveučilište u Zagrebu na početku 345. akademske godine.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Najzanimljiviji štandovi na Smotri Sveučilišta

Odavanje počasti i nagrađivanje studenata i profesora

Na svečanoj sjednici će 12 profesora Sveučilišta primiti počasno zvanje i titulu professor emeritus te će biti dodijeljene nagrade ‘Fran Bošnjaković’ i ‘Andrija Mohorovičić’ za 2013. godinu. Rektor će dodijeliti i posebna priznanja studentima, profesorima te suradnicima na zagrebačkom Sveučilištu.

Prvog dana obilježavanja u 18 sati u Velikoj dvorani Hrvatskoga vojnog učilišta ‘Petar Zrinski’ održat će se svečana akademija u povodu 110. obljetnice sporta na Sveučilištu u Zagrebu i HAŠK-a Mladost. Zatim će se u utorak 12. studenoga u 11 sati u auli Rektorata dodijeliti spomen medalje redovitim profesorima Sveučilišta umirovljenima u akademskoj godini 2012./2013.

Smotra u sklopu Tjedna Sveučilišta

Povodom Dana Sveučilišta u Zagrebu od 11. do 16. studenoga održava se manifestacija Tjedan Sveučilišta u Zagrebu. U okviru tog programa održat će se niz događanja kao što su Smotra Sveučilišta (14. do 16. studenoga), Info dan za doktorande, prezentacija značajnih dostignuća mladih znanstvenika sastavnica Sveučilišta u Zagrebu te radionice na temu e-učenja.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap