Pretraga

Dekanica PMF-a se obratila studentima: Brucoši će imati prednost kod uživo predavanja

A- A+

Uoči početka nikad neizvjesnije akademske godine, dekanica zagrebačkog PMF-a Aleksandra Čižmešija pismom se obratila studentima. U njemu ističe da će se nastava izvoditi u kombinaciji online i kontaktnih predavanja. Prednost za predavanja uživo imat će brucoši jer se tek upoznaju s akademskom sredinom, ali i predmeti s laboratorijskim i praktičnim vježbama koje se ne mogu nadomjestiti drugim oblicima nastave na daljinu.

PMF / Screenshot YouTube

Nastava na PMF-u 5. listopada, a konkretne rasporede i informacije o održavanju uvodnih predavanja za studente prve godine preddiplomske razine studija te održavanju nastave i vrednovanju i postignućima studenata dobit će svatko na svom odsjeku sredinom rujna.

– Sanacija šteta od potresa na zgradama u kojima Fakultet djeluje, a osobito onima u središtu grada Zagreba, u završnoj je fazi i početak nove akademske godine dočekujemo u obnovljenim
prostorima, spremnima za učenje i rad. Strogo se pridržavamo i svih propisanih epidemioloških
mjera te će vaš boravak na Fakultetu biti siguran i iz tog aspekta. U svim prostorima Fakulteta na raspolaganju su dezinfekcijska sredstva za ruke, a za vas smo pripremili i platnene zaštitne maske koje ćete dobiti na početku nastave. Svi će prostori biti redovito čišćeni, prozračivani i
dezinficirani, a za nošenje zaštitne maske obavezno je za sve studente, stoji u pismu dekanice PMF-a.

Uživo predavanja za brucoše

Osobit će izazov biti, navodi, organizirati i provesti nastavu, posebice uzevši u obzir da će trebati kombinirati online i kontaktnu nastavu. Tu ističe da će za predavanja uživo biti više organizirana za brucoše, ondosno za predmete s praktičnim i laboratorijskim vježbama.

Izdvojeni članak

Medicinski fakultet objavio plan za novu akademsku godinu, dio nastave ide uživo

– U organizaciji nastave ,uživo“ prednost ćemo dati studentima prve godine studija budući da
njima tek predstoji privikavanje na novu, akademsku razinu obrazovanja, studiranje i studentski
život, osobito izazovni za one od vas koji se moraju naviknuti ina samostalni životu novom gradu,daleko od obitelji. Iznimno nam je važno pružiti vam punu podršku u tome, a osobito u stjecanju i razvoju vještina samostalnog učenja i rješavanja problemskih zadataka i situacija. Uz navedenu, u nastavi ,uživo“ prednost će imati praktična laboratorijska, praktikumska i
terenska nastava, kao i obavezni kolegiji. Potrudit ćemo se omogućiti bar povremeni kontakt
»uživo“ na svim kolegijima, a nastavu ,na daljinu“ što je moguće interaktivnijom. Kako bismo
smanjili mogućnost proboja i širenja koronavirusa među vama, u nastavi ,uživo“ trudit ćemo se,
koliko je god moguće, izbjegavati miješanje studentskih grupa. Nastavno osoblje i stručne službe
Fakulteta stoje vam na raspolaganju za pitanja i konzultacije i dat će sve od sebe kako bi vam olakšali studiranje i vaš put do znanja, vještina i kompetencija učinili što uspješnijim, ističe dekanica Čižmešija.

S obzirom na nepredvidivost epidemiološke situacije u kojoj se nalazi Hrvatska i cijeli svijet,
dekanica u pismu studente moli za fleksibilnost, strpljivost te poštovanje i toleranciju.

– Sve izazove rješavat ćemo partnerski, u suradnji s vama. O vama brinu uprave Fakulteta i fakultetskih odsjeka, voditelji studija, nastavno osoblje i fakultetske stručne službe, kao i studenti-demonstratori, stoji u njenom pismu.

Osnovali su karijerni centar

Novost u radu Fakulteta od nove je akademske godine, navodi Čižmešija u svojem pismu, i Karijerni centar PMF-a čija je zadaća omogućiti studentima što bolju pripremu za tržište rada, organizirati stručnu praksu i povezati ih s potencijalnim poslodavcima. Osim toga, pružit će i stručno psihološko savjetovanje i pomoć. Sjedište Karijernog centra je u zgradi Kemijskog odsjeka, Horvatovac 1024, no njegove aktivnosti bit će na svim odsjecima.

Izdvojeni članak

Vodič za fakultete: Objavljene preporuke za održavanje nastave u novoj akademskoj godini

– Od vas očekujemo da budete odgovorni prema sebi, svojim kolegama, nastavnicima, obiteljima i drugima. Molimo Vas da redovito i aktivno sudjelujete u svim oblicima nastave i izvršavate svoje studijske obaveze. Molimo vas da komunicirate sa svojim nastavnicima, a osobito ako imate nejasnoća vezanih uz nastavno gradivo. Nemojte čekati da se nejasnoće nakupe, javite se odmah! Molimo vas da poštujete sve epidemiološke mjere, a osobito mjere držanja preporučene fizičke distance, nošenja zaštitne maske i dezinfekcije ruku, kako bi Fakultet bio i ostao sigurno mjesto za učenje i rad. Molimo da nas putem studentske referade ili odsječkog pomoćnika za nastavu odmah obavijestite dogodi li se da ste se zarazili koronavirusom, sve u cilju poduzimanja pravovremenih mjera koje bi spriječile njegovo daljnje širenje i osigurale neometani nastavak obrazovnog procesa, zaključila je dekanica te svima poželjela dobro zdravlje i uspješnu godinu.

Njeno pismo u cijelosti možete pročitati ispod. (Ako vam se dokument ne prikazuje ispravno, potrebno je osvježiti stranicu).

 

Dekanica PMF-a se obratila studentima: Brucoši će imati prednost kod uživo predavanja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap