Pretraga

Dekanica se obratila studentima uoči početka nastave: Važno je održati kontaktnu nastavu!

A- A+

Dekanica Akademije dramske umjetnosti Franka Perković pismom se obratila studentima i zaposlenicima uoči početka neizvjesne akademske godine. U pismu naglašava kako smatra da trebaju biti spremni na sve opcije, što uključuje hibridnu nastavu, no da je radi kvalitete pedagoškog procesa izuzetno važno održati kontaktnu nastavu na svim kolegijima, barem u prvih nekoliko tjedana zimskog semestra. To se posebno odnosi na brucoše kojima je to prvi kontakt s Akademijom.

Akademija dramske umjetnosti | Foto: srednja.hr

– Svjesna sam da se približava početak nove akademske godine, a da se nalazimu u teško prihvatljivoj, sasvim neizvjesnoj i prilično zbunjujućoj situaciji. S obzirom na to da niti od Sveučilišta, niti od Ministarstva znanosti i obrazovanja nismo dobili nikakve preporuke, ne mogu vam u ovom trenutku sa sigurnošću reći što nas zapravo čeka od listopada nadalje, ističe u početku pisma Franka Perković, dekanica Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

‘Radi kvalitete pedagoškog procesa važno je održati kontaktnu nastavu’

Pismom se obratila kolegicama i kolegama kako bi pokušala umanjiti nelagodu neizvjesnosti u kojoj se svi članovi zajednice nalaze. Načelno, ističe u pismu, dekanica smatra da Akademija treba biti spremna na sve opcije. To uključuje hibridnu nastavu, ali i punu kontaktnu nastavu. To se posebno odnosi na umjetničke kolegije koji takav oblik nastave zahtijevaju. Smatra i da trebaju biti spremni za potpuni lockdown do kojega se, nada se, neće doći.

Izdvojeni članak

Rektorica pisala studentima uoči početka nastave: Osigurajte si smještaj!

– Duboko vjeruje da je radi kvalitete pedagoškog procesa izuzetno važno održati kontaktnu nastavu na svim kolegijima, barem u prvih nekoliko tjedana zimskog semestra. Pogotovo je to važno za brucoše kojima bi prvi susret s Akademijom putem on-line nastave, dakle bez žive, ljudske, na svoj način i prisne komunikacije s nastavnicima i kolegama studentima, nanio veliku štetu, stoji u pismu dekanice Perković.

Iz tog će razloga, naglašava, njena odluka, ukoliko je nadležne institucije ne demantiraju u potpunosti, biti da se nastava, pogotovo na spomenutim umjetničkim kolegijima, održava kontaktno.

– Barem dok nam to izrijekom ne zabrane. Maksimalno se pridržavajmo propisanih epidemioloških higijenskih mjera, osim kada one značajno narušavaju kvalitetu temeljnih oblika izvođenja umjetničke nastave, ističe dalje u pismu dekanica.

‘Mislim da studenti trebaju računati na povratak’

U svom se pismu dekanica Perković ukratko osvrnula i na probleme koji pogađaju studente uoči neizvjesnog početka i načina održavanja nastave na fakultetima. Ti problemi uglavnom se mogu identificirati u jednoj stvari – osiguravanju smještaja.

– Ova situacija posebno je teška za studente koji nisu iz Zagreba te nisu sigurni trebaju li se vratiti u Zagreb i plaćati goleme troškove vezane uz najam stana i sl. U ovom trenutku mislim da trebaju računati na povratak, jer iskreno vjerujem da ćemo znatan dio nastave uspjeti održati u koliko-toliko normalnim uvjetima, ističe dekanica.

Sjednica na kojoj će se donositi Odluka o načinu provođenja nastave na Akademiji, kao i raspored nastave, zakazana je za 11. rujna.

Pismo dekanice, u kojem naglašava važnost kontaktne nastave, zapravo je u skladu s preporukama za izvođenje nastave na fakultetima, o čemu više možete pročitati ovdje.

Cijelo pismo dekanice možete pročitati u dokumentu ispod. (Ako vam se dokument ne prikazuje ispravno, potrebno je osvježiti stranicu).

Dekanica se obratila studentima uoči početka nastave: Važno je održati kontaktnu nastavu!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap