Pretraga

Devetnaestgodišnja Labinjanka dobila već treću nagradu na prestižnoj američkoj akademiji

A- A+

Labinjanka Dina Rizvić sa samo 19 godina osvojila je već treću dekanovu nagradu na prestižnoj bostonskoj akademiji Berklee College of Music. Osim nje nagrađen je još jedan Hrvat, Nino Šamanić, a zahvaljujući dobrim rezultatima oboje će diplomirati prije roka.

Mlada Labinska kantautorica Dina Rizvić sa samo 19 godina već je po treći puta dobitnica dekanove nagrade na prestižnoj glazbenoj akademiji Berklee College of Music u Bostonu. Trenutno je na drugoj godini, a studiranje je usmjerila na skladanje, produkciju i glasovir. 

Često svjedočimo našim mladim i nadarenim studentima koji i u inozemstvu postižu izvrsne rezultate, a Dina je zasigurno jedna od njih. Nakon što je prije dvije godine položila zahtjevan prijemni ispit u Londonu i dobila stipendiju, polako ostvaruje svoje snove. Dekanova nagrada, treći semestar za redom, osim priznanja za trud Dini je i dodatna motivacija u svakodnevnom radu.

Izdvojeni članak

Sedamnestogodišnjak napravio vrhunski LEGO glazbeni spot

U društvu još jednog Hrvata

– Dekanova lista zapravo funkcionira kao popis svih studenata na Berklee College of Music koji na kraju semestra postignu akademski uspjeh iznad 3,4 GPA, što je kod nas prosjek iznad 4,4. Također, ne smije se imati ni jednu zaključnu ocjenu ispod 3, rekla je talentirana glazbenica za Novi list.

Osim Dine među četiri i pol tisuće studenata iz cijelog svijeta, koliko broji ova akademija, nagradu je dobio još jedan Hrvat, Nino Šamanić. Uz dekanovu nagradu oboma je zajedničko i to što će zahvaljujući polaganju ispita unaprijed akademiju završiti prije uobičajne četiri godine. Dina njihovu promociju očekuje već sljedećeg proljeća.

– Činjenica da smo među prvima, ako ne i prvi studenti iz Hrvatske koji su uspjeli doći na korak do diplome u našem smjeru “Suvremene kompozicije i produkcije” na jednom od najprestižnijih glazbenih akademija u svijetu, za mene je velika čast kazala je Rizvić.

Bez poraza

Dina je prošle godine objavila i svoj debitantski album ”Bez poraza”. Album na kojem se osim u pisanju glazbe i tekstova okušala i u aranžiranju pomalo je simboličkog naziva i odražava njen pogled na svijet. Njime je željela upozoriti kako sve češće zaboravljamo tko smo zamarajući se tuđim očekivanjima umjesto da slijedimo vlastite snove u kojima nema poraza. A uz trud i rad optimističan stav zasigurno pomaže, jer Dina je već počela ostvarivati svoje snove.

Izdvojeni članak

Dva magisterija i četiri dekanove nagrade nedovoljne za posao u Hrvatskoj

– U ovom beskrupuloznom svijetu u kojem smo direktno izloženi svim najboljim i najgorim aspektima glazbene industrije i svemu što ovaj sistem donosi, trudimo se boriti znanjem, učenjem, razgovorima, druženjima i stvaranjem novih ideja o budućnosti, dodala je.

Devetnaestgodišnja Labinjanka dobila već treću nagradu na prestižnoj američkoj akademiji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap