Pretraga

Do kada studenti mogu ostati u domu nakon što diplomiraju?

A- A+

Studenti koji borave u nekom od četiri studentska doma pri Sveučilištu u Zagrebu pravo na smještaj mogu koristiti sve dok imaju status redovitog studenta. Tako da u trenutku gubitka studentskih prava kao redovitog studenta, prestaje i mogućnost ostanka u domu. Međutim status redovitog studenta, nudi mogućnost boravka preko ljeta u domu na Savi, ali po nešto većoj cijeni. Tako dakle kada diplomirate, u Informacijskom sustavu visokih učilišta (ISVU) pojavi se ‘blink’ koji vam onda onemogućava daljnje korištenje prava na smještaj, ali i prehranu.

Foto: srednja.hr

Studenti se uoči početka akademske godine po utvrđenim propisima prijavljuju za mjesto u domu. No, katkada oni završnih godina diplomiraju prije roka, nakon čega moraju napustiti dom. Zbog nekoliko vaših upita, odlučili smo provjeriti u zagrebačkom SC-u koliko studenti mogu ostati u domu, nakon što diplomiraju.

Izdvojeni članak

Objavljena cijena ljetnog smještaja u domu na Savi

– Svi redoviti studenti mogu koristiti pravo na smještaj u studentskom domu, bio je odgovor pomoćnice SC-ova ravnatelja za smještaj Ružice Rajšić.

Informacijski sustav visokih učilišta (ISVU), koji je mreža svih visokih učilišta u Hrvatskoj, procesuira podatak kada diplomirate te poslije toga redovna procedura je i gubitak prava na smještaj i prehranu. Dakle, ako ste dobili datum za obranu diplomskog rada, a uz to boravite u domu, bolje da imate pripremljene stvari za selidbu.

O nekim neobičnostima vezanim za smještaj, dodajmo kako studenti u istom statusu, dakle redovitom, mogu koristiti ljetni smještaj u kompleksu Stjepan Radić, ali po nešto većoj cijeni.

Prijave za takvu pogodnost, uglavnom se vrše do sredine srpnja.

Do kada studenti mogu ostati u domu nakon što diplomiraju?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap