Pretraga

Dobitnici rektorove nagrade dobivaju besplatno putovanje vlakom unutar Hrvatske

A- A+

I dok je rektor Sveučilišta u Zagrebu, Damir Boras, 2016. ukinuo novčani dio rektorove nagrade pa studenti dobivaju samo povelju, a studentice i cvijet, Sveučilište Sjever od ove je godine odlučilo nagraditi svoje izvrsnike zanimljivom nagradom. Zbog suradnje koju su na Sjeveru ostvarili s HŽ-om, dobitnici rektorove imaju pravo na besplatno putovanje vlakom na relaciji po izboru unutar Hrvatske.

Foto: Pixabay

U Sveučilišnom centru Varaždin uspostavljena je suradnja Sveučilišta Sjever i HŽ Putničkog prijevoza potpisivanjem dvaju ugovora – Ugovora o poslovnoj suradnji te Ugovora o prijevozu željeznicom zaposlenika Sveučilišta Sjever. Ugovore su potpisali Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever te članovi Uprave HŽ Putnički prijevoz, Željko Ukić, Mladen Lugarić, te Damir Rubčić.

Besplatno putovenj vlakom za dobitnike Rektorove

I događaj možda ne bi bio toliko zanimljiv, da tim sporazumom nije ostvarena zanimljiva pogodnost za studente – dobitnici rektorove nagrade imat će pravo na besplatno putovanje vlakom na relaciji po izboru unutar Hrvatske.

Izdvojeni članak

Otvoren natječaj za Rektorove nagrade: Provjerite kako se i do kada možete prijaviti

– Potpisom ovih Ugovora odobravaju se znatne pogodnosti i popusti za zaposlenike u smislu dolaska i odlaska s posla kao i za pojedinačna putovanja, a za redovite i izvanredne studente Sveučilišta Sjever odobravaju se brojni popusti za redovite prijevozne cijene. Osim brojnih pogodnosti za zaposlenike i studente Sveučilišta Sjever, potpisivanjem ovih Ugovora proširit će se suradnja između ustanova na obostrano zadovoljstvo i u drugim područjima djelovanja. Ujedno će HŽPP osigurati besplatno putovanje studentima nagrađenim rektorovom nagradom besplatnim putovanjem HŽPP-om na bilo kojoj relaciji unutar Hrvatske i to tijekom trajanja akademske godine u kojoj im je nagrada dodijeljena, priopćili su sa Sveučilišta Sjever.

Otvoren natječaj

Inače, na Sveučilištu Sjever natječaj za dodjelu rektorove nagrade otvoren je do 16. ožujka, a tekst natječaja možete vidjeti pri dnu teksta. Uz povelju i ovo besplatno putovanje vlakom studentima dobitnicima dodjeljuju se i novčana sredstva. Novčani dio nagrade utvrdit će se posebnom odlukom, a prijašnjih godina je iznosio 1.000 kuna.

Takvu nagradu neće vidjeti studenti Sveučilišta u Zagrebu, za koje je natječaj također u tijeku. Novčani dio rektorove nagrade uz neobično je objašnjenje još 2016. godine ukinuo rektor Damir Boras.

– Temeljna kvaliteta rektorove nagrade je da identificira vrhunske studente. U slučajevima kad bi jednu rektorovu nagradu dobilo više studenata svakom bi pripalo 200 ili 300 kuna što je smiješno. Iako više nema novčane naknade, povećali smo broj nagrada, rekao je tada Boras, i dodao kako ‘vrijednost rektorove nagrade nije u novcu’.

Download [68.53 KB]

Dobitnici rektorove nagrade dobivaju besplatno putovanje vlakom unutar Hrvatske
Share via
Copy link
Powered by Social Snap