Pretraga

Dodatna 433 studenta dobila dom: SC Zagreb objavio rezultate žalbi, poznat postupak useljenja

A- A+

Studentski centar u Zagrebu objavio je rješenja prigovora studenata na rezultate natječaja za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima. Nakon riješenih prigovora, dodatna 433 studenta ostvarila su pravo na smještaj u domu.

Foto: Dominik Smolak

Kao što je i bilo najavljeno, ove srijede SC u Zagrebu objavio je konačne rezultate natječaja za smještaj u studentskim domovima. Nakon riješenih prigovora, pravo na smještaj ostvarila su još 433 studenta, a popis studenata možete vidjeti pri dnu teksta. Za njih 189 žalbe su uvjetno riješene.

– Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj, useljavaju u studentske domove od 10. rujna do 10. listopada 2020. Detaljnije informacije studenti mogu vidjeti putem svojih web profila ili telefonskim putem, priopćili su iz SC-a u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Lista po fakultetima: Pogledajte kakve su prosjeke ocjena imali sudionici natječaja za domove u Zagrebu

Zbog epidemioloških okolnosti, studenti ove godine u dom ne mogu useliti ako nisu obavili liječnički pregled.

-Isti se provodi se u svrhu utvrđivanja zdravstvenih rizika za boravak u kolektivu. Sastoji se od anamneze i ciljanog pregleda te po potrebi dodatnih pretraga čiju indikaciju utvrđuje liječnik. Studenti viših godina koji su ostvarili pravo na smještaj u studentski dom u akademskoj godini 2020./2021. liječnički pregled mogu obaviti u nadležnim ambulantama školske i adolescentne medicine prema priloženom popisu. Brucoši obavljaju pregled kod nadležnog školskog liječnika srednje škole koju su završili, pojasnili su nedavno iz SC-a.

Također, useljenje u studentski dom moguće je samo uz potpisanu izjavu o zdravstvenom stanju prilikom useljenja u studentski dom kojom stanar izjavljuje da nije pod mjerama samoizolacije niti da trenutno pokazuje znakove respiratorne infekcije – povišena temperatura, suhi kašalj, kratki dah. Izjava se potpisuje na porti/recepciji studentskog naselja. Sukladno odluci Uprave za visoko obrazovanje MZO-a, nije dozvoljeno korištenje studentskog doma za samoizolaciju.

Podsjetimo u Studentskom domu Cvjetno naselje trenutno je smješteno 246 građana čiji su domovi stradali u potresu. Prema nedavnoj odluci Vlade RH, ravnateljstvo civilne zaštite dom mora demobilizirati do 15. rujna.

U nastavku možete vidjeti listu studenata koji su ostvarili pravo nakon riješenih žalbi, te liste studenata čije su žalbe uvjetno riješene, negativno riješene i onih koji nisu ostvarili pravo na studentski dom. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Download [481.24 KB]

Dodatna 433 studenta dobila dom: SC Zagreb objavio rezultate žalbi, poznat postupak useljenja
Share via
Copy link
Powered by Social Snap