Pretraga

Još 453 studenta dobit će državnu stipendiju: Doznali smo kada izlaze nove rang-liste

A- A+

Već gotovo mjesec dana studenti koji su se žalili na rezultate natječaja za državne socio-ekonomske stipendije čekaju rezultat svojih prigovora. Ostali koji su sudjelovali u natječaju željno iščekuju i hoće li i kada doći do pomicanja praga. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja kažu nam kako će nove rang-liste biti objavljene najkasnije sredinom tjedna, a pravo na stipendiju ostvarit će još 453 studenta.

Foto: srednja.hr

– Odluka o dodjeli stipendija studentima, koji su stipendiju ostvarili na temelju prihvaćenog prigovora i pomicanja rang-liste, bit će objavljena najkasnije sredinom ovog tjedna, kažu nam danas iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Naime, prema Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju na temelju socio-ekonomskoga statusa, Povjerenstvo za provedbu natječaja razmatra prigovore zaprimljene u roku. Zatim najkasnije u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje prigovora predlaže ministru listu kandidata za svaku kategoriju državne stipendije kojima je prihvaćen prigovor.

Izdvojeni članak

Studentski zbor nije upozorio studente na veliku promjenu u dodjeli stipendija, tvrde da su to sami mogli uočiti

Iz Ministarstva napominju da su studenti kojima nije dodijeljena državna stipendija mogli podnijeti pisani prigovor na rezultate natječaja u roku od osam dana od objave rang-lista, odnosno do 27. prosinca.

– Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaprimilo je 444 prigovora na rezultate provedenoga javnog Natječaja za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2020./2021. u ranije navedenom roku za podnošenje prigovora. Bodovni prag snižavat će se ovisno o broju dodijeljenih stipendija na pojedinim rang listama. Prema članku 17. Pravilnika, Povjerenstvo može, ovisno o raspoloživim sredstvima, predložiti ministru snižavanje praga za ostvarivanje prava na dodjelu stipendije. U prvome krugu prihvaćeno je 9.547 stipendija, te će se još dodijeliti 453 stipendije ovisno o prihvatima studenata, kažu nam za kraj iz službe za odnose s javnošću Ministarstva.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap