Don Stojić tvrdi da je zbog tribine sa Željkom Markić šef SC-a dobio nalog od Vlade da ga ‘nariba’

Don Damir Stojić u prostorijama SD Stjepan Radić svakog utorka održava vjeronauk za studente te je na jednom od tih termina organizirao tribinu na kojoj je gostovala Željka Markić. Potonje mu je zamjerio sanacijski upravitelj zagrebačkog SC-a Pejo Pavlović zbog čega je don Stojića pozvao na razgovor. Studentski kapelan tvrdi da ga je ‘naribao’ po naputku nekoga iz Vlade, a Pavlović ističe da mu je zamjerio što je umjesto vjeronauka organizirao tribinu o referendumu. Niječe svećenikove riječi te objašnjava da se radilo o rutinskom razgovoru u kojemu mu je objasnio da se ne slaže s tim da umjesto vjeronauka stavlja teme koje nisu teološke prirode.

Foto: Pejo Pavlović /srednja.hr

Studentski kapelan don Damir Stojić, nakon što je organizirao tribinu o referendumu na kojoj je gostovala Željka Markić, završio je na razgovoru sa sanacijskim upraviteljem SC-a Pejom Pavlovićem, piše Večernji list.

Don Damir Stojić u Nedjeljom u 2: "Seks je pitanje života i smrti"

‘Ne slažem se s temama koje nisu teološke’

Damir Stojić svakog utorka u Studentskom domu Stjepan Radić održava vjeronauk, no na jednom terminu je organizirao tribinu o referendumu na kojoj je gostovala Željka Markić. Zbog tog poteza don Stojić se našao na razgovoru sa sanacijskim upraviteljem zagrebačkog Studentskog centra Pejom Pavlovićem.

Iako svećenik tvrdi da ga je Pavlović ‘naribao’ po naputku nekoga iz Vlade, sanacijski upravitelj niječe njegove riječi te ističe da su obavili rutinski razgovor. Kako Pavlović tvrdi, zamjerio je don Stojiću što je umjesto vjeronauka organizirao tribinu koju je održao drugi svećenik, jer je kapelan u to vrijeme bio u Africi.

– Ne slažem se da se umjesto vjeronauka stavljaju teme koje nisu teološke, izjavio je sanacijski upravitelj za Večernji. Dodao je kako se nije radilo o nikakvoj intervenciji iz Vlade da se ‘pritisne’ kapelan.

Prepucavanja mladih: Treba li vjeronauk održavati u školi ili crkvi

Don Stojić: ‘Na vjeronauku ću i dalje govoriti o referendumu i braku’

Verzija studentskog kapelana je, pak, malo drugačija od Pavlovićeve. Tvrdi da je sanacijski upravitelj od njega tražio da više ne otvara teme kao što je referendum o braku.- Ja sam mu rekao da neću više organizirati takve tribine, ali ne zato što me zamolio, nego zato što sam već imao tribinu. Ali ću o braku i referendumu govoriti i dalje na vjeronauku, objasnio je novinarima Večernjeg lista don Stojić.

Stoga će tema večerašnjeg vjeronauka biti: Muškarac + žena = brak. Stojić je također istaknuo da bi on vjerojatno ostao bez posla da iza njega ne stoji Crkva jer ne postoji nikakav ugovor između SC-a i Zagrebačke nadbiskupije.

Dodao je i to da je Pavloviću bilo neugodno tijekom razgovora i da je bilo očito kako je nalog dobio s vrha.

Odgovori