Pretraga

Donesen Pravilnik za četiri domska odbora u Zagrebu: Stanari, evo kome se možete obratiti

A- A+

Na temelju prijedloga Studentskog zbora, sanacijski ravnatelj Studentskog centra u Zagrebu Mirko Bošnjak donio je Pravilnik o studentskim odborima pri studentskim domovima u Zagrebu. Za ukupno četiri studentska doma u Zagrebu, Stjepan Radić, Lašćina, Cvjetno Naselje i dr. Ante Starčević njime se uređuje sastav, broj članova, mandat, djelokrug i način rada Odbora kao studentskog savjetodavnog tijela u Studentskom centru kao i u Studentskom zboru zagrebačkog Sveučilišta. 

Srednja.hr

Izdvojeni članak

SC i Srce priznali: Greškom blagajnice studentica platila više u menzi

Studentski odbori pri studentskim domovima osnovani su u svrhu savjetovanja koja se odnose na rješavanje pitanja vezana za studentski smještaj, osiguravanje pravodobnog upoznavanja s problemima studenata smještenih u studentske domove, poticanje studenata koji žive u domskom smještaju na razne aktivnosti, skrbi o dovoljnoj informiranosti studenata i mnoge druge aktivnosti koje su Pravilnikom Odborima pripisane, uključujući i činjenicu da Odbor kontrolira kvalitetu usluge studentskih menzi kao veoma važnosg faktora studenata koji žive u domu . 

Četiri studentska doma u Zagrebu imat će na raspolaganju svoj Odbor za čije je upravljanje zadužen Predsjednik Odbora. Svaki je Odbor sastavljen od sedam članova, svi redom stanari studentskih domova. Mandat članova traje godinu dana, uz mogućnost reizbora. Ono što slijedi na prvome sastanku domskog Odbora jest da između sebe biraju predsjednika, dopredsjednika i tajnika.

Važno je napomenuti, da svi zainteresirani studenti imaju pravo sudjelovanja na sastancima Odbora, no pravo odlučivanja i glasovanja imaju isključivo članovi odbora. Također, kako je navedeno Pravilnikom, uz odluku predsjednika, sastanci Odbora mogu se održati dopisnim putem, elektroničkom poštom ili pak telefonskim putem. 

Pravilnik o Studentskim Odborima Pri SD SC by srednja.hr on Scribd

Donesen Pravilnik za četiri domska odbora u Zagrebu: Stanari, evo kome se možete obratiti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap