Pretraga

Dosta čudno: Čini se da Sveučilište u Zagrebu ne smatra Filozofski svojim fakultetom

A- A+

Uoči Noći muzeja koja se odvija sutra, Sveučilište u Zagrebu jučer je priopćenjem obavijestilo medije o svojim fakultetima koji će sudjelovati u ovoj popularnoj kulturnoj manifestaciji. Tako su se pohvalili sudjelovanjem nekoliko sastavnica – Veterinarskog fakulteta, Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Akademije likovnih umjetnosti. U službenom priopćenju, izostavili su Filozofski fakultet koji svojim programom sudjeluje u Noći muzeja, što je najavljeno i na službenim stranicama manifestacije.

Foto: Ivan Božić, srednja.hr

U Noć muzeja, popularnu kulturnu manifestaciju koja se odvija sutra, svake se godine uključuju i pojedine škole i fakulteti diljem zemlje. Kako smo jučer izvijestili u najavi Noći muzeja, sa Sveučilišta u Zagrebu u ovogodišnju Noć muzeja svojim programima uključuju se Akademija likovnih umjetnosti, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Filozofski fakultet te Veterinarski fakultet.

Sudjelovanje ovih fakulteta najavljeno je i na službenim stranicama manifestacije i u brošuri. O sudjelovanju svojih sastavnica u Noći muzeja, jučer je medije službenim priopćenjem obavijestilo Sveučilište u Zagrebu, točnije, njihov ured za odnose s javnošću. Pa su tako pozvali građane da u sklopu manifestacije posjete Veterinarski fakultet, FER te Akademiju likovnih umjetnosti. U oči nam je upalo kako je Filozofski fakultet – izostavljen.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

Nije tajna da između Filozofskog i uprave Sveučilišta u Zagrebu unazad nekoliko godina ne vlada ljubav, a posljednjih dana na toj je relaciji opet burno, nakon mišljenja Stručnog povjerenstva FF-a o oduzimanju profesure prorektoru Sveučilišta Anti Čoviću.

Izdvojeni članak

Prodekan Filozofskog javno uputio vrlo ozbiljno pitanje Sveučilištu u Zagrebu

Osim toga, na nedavnom otvaranju dugoočekivane studentske menze na Filozofskom, nitko od predstavnika uprave Sveučilišta nije nazočio tom događaju, kao niti Danima otvorenih vrata FF-a. Nitko iz uprave Sveučilišta u listopadu 2018. nije došao ni na svečanost obilježavanja Dana Filozofskog fakulteta, a tada se na to osvrnuo i prodekan FF-a Dragan Bagić.

– Kako da protumačimo činjenicu da nitko s Rektorata nije došao danas na svečanost? Kao znak da nismo poželjni više unutar Sveučilišta?, zapitao se u listopadu Bagić.

S obzirom na najnovije priopćenje sa Sveučilišta, čini se kako je pitanje prodekana Bagić zapravo bilo proročansko.