Pretraga

Dosta nezgodno: Kandidat za dekana Filozofskog dio programa prepisao od državne tajnice

A- A+

Profesor povijesti i jedan od predloženika za dekana Filozofskog fakulteta Tomislav Galović dio je svojeg dekanskog programa – prepisao. I to ne od bilo koga, već od državne tajnice u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Ivane Franić. Ona se prije tri godine također kandidirala za dekanicu Filozofskog, a njezin tadašnji program, koji nije dobio simpatije članova Vijeća, izgleda, nekome je ipak dobro došao. Valja istaknuti da Galović trenutno obnaša dužnost prodekana za organizaciju, a dijelom privremene uprave na čelu s prorektorom Miljenkom Šimpragom, inače profesorom s Veterine, postao je nakon što je smijenjena bivša uprava.

Tomislav Galović, jedan od predloženika za dekana Filozofskog
Foto: srednja.hr, FFZG

Privremena uprava na Filozofskom fakultetu ima svog kandidata za dekana. Radi se o trenutnom obnašatelju dužnosti prodekana za organizaciju i profesoru povijesti Tomislavu Galoviću. No, s njim postoji jedan problem. Na Fakultetu, naime, kruži dokument koji ukazuje na to da je profesor Galović dio svojeg dekanskog programa – prepisao.

Prepisao dio programa državne tajnice

Galović dijelove svojeg dekanskog programa nije preuzimao od bilo koga. Prepisao ih je od Ivane Franić, profesorice s Odsjeka za romanistiku koja se za dekanicu kandidirala u vrijeme posljednje krize upravljanja na Filozofskom, prije tri godine. Tada je također bila dio privremene uprave nametnute Filozofskom od strane rektora i Senata Sveučilišta. Sada Franić ima nešto važniju funkciju. Državna je tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Na toj se funkciji nalazi od veljače ove godine, a prije toga bila je pomoćnica bivše ministrice Divjak.

Dokument iz kojeg se jasno vide preuzeti dijelovi, a koji ovih dana kruži Filozofskim fakultetom, detaljno smo proučili i provjerili. Sumnje nema, Galović je, na mjestima u potpunosti prepisivao rečenice iz programa državne tajnice Franić. Sve to možete vidjeti u usporednoj analizi koju prilažemo u dokumentu ispod.

(Ako vam se dokument ne prikazuje ispravno, potrebno je osvježiti stranicu).

Ako, pak, sami želite usporediti tekstove, dekanski program profesorice Franić možete pronaći ovdje, a dekanski program profesora Galovića na ovoj poveznici.

Kontaktirali smo ih, nisu nam se javili

Privremenog prodekana Galovića pokušali smo dobiti na dva telefonska broja na Filozofskom fakultetu. Nismo ga uspjeli dobiti, a kad smo uputili poziv jednom od tih brojeva netko nam je triput spustio slušalicu prije nego što smo se uopće uspjeli predstaviti i postaviti pitanja. Telefonski smo kontaktirali i državnu tajnicu Franić, no na broj u Ministarstvu znanosti i obrazovanja se također nitko nije javio.

Oboma smo poslali i pisane upite. Profesora Galovića pitali smo zašto je preuzimao dijelove programa državne tajnice te je li ju obavijestio da će to učiniti. Državnu tajnicu Franić pitali smo je li upoznata s time da je profesor Galović preuzeo dio njenog programa, je li ju o tome obavijestio te smo ju zamolili da nam prokomentira tu situaciji. Do objave ovog teksta, cijeli dan nakon poslanih upita, odgovore nismo dobili. Čim ih dobijemo, objavit ćemo ih u cijelosti.

Dosta nezgodno: Kandidat za dekana Filozofskog dio programa prepisao od državne tajnice
Share via
Copy link
Powered by Social Snap