Pretraga

Doznajemo kada će SC Zagreb objaviti natječaj za studentske domove: Jedna je novost u načinu prijave

Studentski domovi Studentskog centra u Zagrebu imaju nešto više od 7.500 ležajeva, a godišnje se za smještaj u njima prijavljuje oko deset tisuća studenata. Iako je prijašnjih godina praksa bila da se natječaj raspisuje još u lipnju, ove godine on kasni. Pitali smo SC kada će natječaj biti objavljen te hoće li se iz doma na Cvjetnom do rujna iseliti građani čiji su domovi stradali u potresu. Iako još uvijek nisu moguće samo online prijave na natječaj, novost na ovogodišnjem natječaju je da će studenti dokumente moći poslati poštom.

Foto: Dominik Smolak| srednja.hr

Studentski centar u Rijeci objavio je ovogodišnji natječaj za smještaj u studentskim domovima, ali takvog natječaja još uvijek nema na stranicama Studentskog centra u Zagrebu, iako se proteklih godina on objavljivao još u lipnju.

Natječaj do kraja tjedna, ništa od samo online prijava

Kada će natječaj ‘ugledati svjetlo dana’, pitali smo sanacijskog upravitelja Mirka Bošnjaka. Konkretan datum nismo dobili, ali, kaže, natječaj izlazi ovih dana.

Objavljen natječaj za smještaj u studentskim domovima u Rijeci: Evo do kada se možete prijaviti

– Natječaj za raspodjelu mjesta redovitim studentima za subvencionirano stanovanje u studentske domove Studentskog centra u Zagrebu u akademskoj godini 2020./2021.biti će objavljen do kraja tjedna na web stranicama Studentskog centra u Zagrebu, odgovara Bošnjak na naš upit.

Već nekoliko godina studenti se pitaju zašto prijave nisu moguće isključivo online putem, nego istu dokumentaciju u tiskanom obliku moraju i fizički donositi u SC, što je poprilično zastarjeli način prijava na natječaje. Pitamo upravitelja hoće li ove godine, a s obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju i ponovno šitenje zaraze koronavirusom, studenti morati dolaziti u SC predati dokumente ili će se prijava moći izvršiti online putem. No, u 21. stoljeće po tom pitanju, izgleda, još uvijek nismo ušli.

– Za prijavu na Natječaj potrebno je ispuniti web prijavnicu te tražene dokumente, koji se ne mogu preuzeti elektronskim putem, poslati preporučenom poštom. Nažalost nije moguće Natječaj u potpunosti provesti online putem iz razloga što određeni broj podataka, koji su propisani Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja i dalje nije dostupan u elektronskom obliku. Novina ove godine je ta da svi studenti svoje prijave šalju isključivo preporučenom poštom, dok je proteklih godina ova opcija bila rezervirana samo za maturante koji prvi put upisuju prvu godinu studija, tj. brucoše, kaže Bošnjak.

SC ne želi odgovoriti hoće li građani biti iseljeni s Cvjetnog do rujna

Studenti koji su iseljeni iz doma na Cvjetnom ljuti na SC: ‘Učinjeno je mnogo propusta za koje vjerojatno nitko neće odgovarati’

U Studentskom domu ‘Cvjetno naselje’ trenutno je smješteno oko 460 građana čiji su domovi stradali u zagrebačkom potresu u ožujku. Studenti su tada bili izrazito nezadovoljni načinom na koji su njihove osobne stvari izmještene iz soba, a glavno pitanje je bilo i zašto su građani u, umjesto primjerice, prazne hotele ili gradske stanove, smješteni baš na Cvjetno.

Bošnjaka smo pitali hoće li građani biti iseljeni iz doma do rujna, budući da bi se tada studenti trebali početi useljavati u domove. Konkretan odgovor na to pitanje nismo dobili.

– Studentski centar u Zagrebu je u stalnom kontaktu sa nadležnim institucijama te se nadamo da će se stambeno pitanje građana smještenih u sklopu studentskog doma ‘Cvjetno naselje’ riješiti u što skorašnjem roku, odgovara na naš upit Bošnjak.

Doznajemo kada će SC Zagreb objaviti natječaj za studentske domove: Jedna je novost u načinu prijave
Share via
Copy link
Powered by Social Snap