Pretraga

Doznajemo kada će biti objavljen natječaj za državnu stipendiju!

A- A+

Puno je bure ove godine izazvala državna stipendija. Nakon prosvjeda studenata ispred MZOS-a, ministar Šustar prihvatio je neke od njihovih prijedloga koje su uvrštene u novi pravilnik o dodijeli stipendije, između ostalih i da se natječaj objavljuje početkom akademske godine. Nakon javne rasprave, novi Pravilnik je objavljen u Narodnim novinama, a iz Ministarstva obrazovanja potvrdili su nam kako će natječaj biti raspisan najkasnije do ove subote.

Foto: srednja.hr

Odlična vijest za sve studente koji će se ove godine prijaviti na natječaj za državnu stipendiju. Sukladno novom pravilniku, isti će biti objavljen najkasnije do ove subote, a to su nam danas potvrdili i iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Izdvojeni članak

Zagrebačka županija raspisala natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima

– Javna rasprava o Nacrtu prijedloga Pravilnika je završena. Sukladno proceduri, Pravilnik je objavljen u Narodnim novinama dana 7. listopada 2016. god. (NN 90/16), te dan nakon objave Pravilnik je stupio na snagu. Natječaj će, sukladno Pravilniku, biti objavljen najkasnije do 15. listopada, potvrdili su nam iz Ministarstva.

Novim pravilnikom došlo je do određenih izmjena u bodovanju, a novost je i da će rang-lista biti objavljena u roku od osam dana nakon objave državnoga proračuna u kojem su osigurana sredstva za dodjelu državnih stipendija. Detalje novog pravilnika, kao i novi način bodovanja možete vidjeti na ovoj poveznici.

Doznajemo kada će biti objavljen natječaj za državnu stipendiju!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap