Pretraga

Doznajte sve mogućnosti studiranja u sveučilišnom ‘gradu slobode’ na online događanju

A- A+

Hrvatski ‘grad slobode’ ima bogatu povijest, još bogatiju kulturnu i umjetničku ponudu, a nudi i puno prilika za zabavu u multikulturnom okruženju jer je planetarno popularan među turistima. Studentima nudi mogućnosti za studiranje na velikom broju suvremenih programa i život u jednom od najljepših studentskih domova. Pogađate, radi se o Dubrovniku, a sve mogućnosti studija u ovom gradu doznajte na Virtualnoj smotri. Donosimo više informacija.

UNIDU

Sve o studiranju u ‘gradu slobode’ doznajte na Virtualnoj smotri Sveučilišta u Dubrovniku | Foto : Sveučilište u Dubrovniku

Postajući studentima, sloboda i nove prilike su među onim promjenama kojima se najviše radujemo. Studij u hrvatskom ‘gradu slobode’, Dubrovniku, zbog toga bi mogao biti odličan potez, i to iz više razloga. Prije svega, Dubrovnik ima dugu povijest i ona je od svojih samih početaka povezana s geslom ‘Libertas’. Odlučite li se upisati neki od studija koje nudi dubrovačko Sveučilište, tu ćete povijest moći temeljito istražiti i doživjeti uživo. Osim toga, dubrovačka je kultura oduvijek opuštena, a zahvaljujući velikoj ljepoti i kulturnoj vrijednosti, i multikulturna, jer privlači ljude iz cijelog svijeta. Zvuči kao idealno mjesto za provesti studentske godine, zar ne?

Na dubrovačkom Sveučilištu možete birati između čak 17 preddiplomskih, 17 diplomskih te 4 poslijediplomska studija. Neki od njih su jedinstveni u Hrvatskoj, a svi su moderni te prate tržište rada i najnovije znanstvene spoznaje. Studiji su raznoliki pa ćete sigurno pronaći nešto za sebe, bilo da vas zanima nautika, ekologija mora, brodostrojarstvo, hotelijerstvo, računarstvo, ekonomija ili poslovna ekonomija, povijest, sestrinstvo… Informacije o svim pronađite ovdje. Izbora je puno, a za sve neodlučne maturante ili one koji imaju pitanja u vezi studija u Dubrovniku, Sveučilište organizira Virtualnu smotru na kojoj ćete dobiti sve odgovore.

UNIDU

Blizina mora jamči posve drugačiji stil života i iskustvo studija nego u drugim velikim gradovima | Foto : Sveučilište u Dubrovniku

Virtualna smotra Sveučilišta u Dubrovniku održava se od 26. do 29. travnja putem Zooma. Osim što ćete čuti sve o njihovim studijskim programima, doznat ćete i informacije o opremljenosti odjela, stručnoj praksi, mogućnostima odlaska na Erasmus+ program mobilnosti, sve opcije smještaja koje ti nudi Dubrovnik, studentskom životu i drugim važnim temama. Smotra će biti dostupna na ovoj poveznici, a ispod pogledajte i program. Ako ne vidite dokument, ponovo učitajte stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [3.24 MB]

Zašto je studij u Dubrovniku odlična ideja?

Osim zanimljivih studijskih programa, Dubrovnik studentima nudi i druge odlične pogodnosti. Studentski dom u Dubrovniku izgrađen je 2020. godine i nesumnjivo je jedan od ljepših u Hrvatskoj. Nalazi se u centru grada, a može smjestiti 503 studenta i studentice u 249 dvokrevetne i 5 jednokrevetnih soba.
Svaka soba ima vlastitu kupaonicu, a na katovima ćete pronaći i zajedničke čajne kuhinje, kao i prostorije za učenje i druženje. Tu su i studentski restoran i cafe bar, fitness centar, prostor studentskog kluba, dvorana za sastanke, ured student servisa i podzemna garaža. Studentski dom te ostale zgrade Sveučilišta nalaze u samom središtu grada blizu svih atrakcija, a najbolje od svega, jako blizu plaže. Želite iskorištavati pauze od učenja da skoknete do plaže? Zašto ne! U Dubrovniku ćete to moći.

Osim zabavnog i praktičnog života u studentskom domu gdje je sve na jednom mjestu, čari studentskog života možete iskusiti i uključivanjem u brojne aktivnosti koje za studente organizira Sveučilište. Svake se godine održavaju brucošijade, roštiljade, koncerti i sportska događanja kao što su Dan sporta ili Sveučilišne igre. Dubrovnik je i poznato odredište za partijanje, a neki njegovi klubovi su poznati u cijelom svijetu, tako da će prilike za zabavu biti puno.

Dubrovnik nije poznat samo po zabavi, već i po razvijenoj kulturi i umjetnosti. Kao studenti ćete imati puno prilike istražiti bogatu kulturnu ponudu grada, a neka kazališta, muzeje, kina, knjižnice i umjetničke galerije moći ćete vidjet i besplatno. Osim toga, bogatu gastronomsku ponudu grada možete isprobati i po povoljnijim cijenama zahvaljujući dodatnim pogodnostima koje je ove godine dogovorio Studentski zbor.

O svemu tome, ali i puno više, čut ćete na Virtualnoj smotri od 26. do 29. travnja. Zabilježite datume u vašim kalendarima i otkrijte što vam, kao budućim studentima, nudi grad slobode!


Tekst je nastao u suradnji Native studija portala srednja.hr i Sveučilišta u Dubrovniku

UNIDU
Share via
Copy link
Powered by Social Snap