Pretraga

Doznali smo kada se pomiče rang-lista dobitnika STEM stipendije i kada kreće isplata

A- A+

Rok za prihvaćanje STEM stipendije istekao je u ponedjeljak u podne, a za dio studenata koji uvjete stipendiranja nije prihvatio smatra se da odbija stipendiju. Iz tog razloga pragovi na rang-listama će se pomicati do ispunjenja kvote, a iz Ministarstva otkrivaju kada će se to dogoditi kao i kada studenti mogu očekivati prve stipendije na svome računu.

Foto: Srednja.hr

I ove godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje 3.400 stipendija studentima koji studiraju u STEM područjima znanosti. Rang-liste dobitnika objavljene su prošloga tjedna, a u ponedjeljak je istekao rok za prihvaćanje uvjeta stipendiranja. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora, a dio studenata stipendiju nije prihvatio.

Izdvojeni članak

Objavljene rang-liste za dodjelu STEM stipendija u akademskoj godini 2018./2019.

– U prvom krugu dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti, koji je započeo objavom rang-lista 12. studenog 2018. godine s rokom prihvata do 19. studenog do 12 h, ukupno je 2.630 studenata prihvatilo uvjete stipendiranja, kažu nam iz Ministarstva.

Dodaju, izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina. Kako je za podijeliti preostalo još 770 stipendija, pragovi na rang-listama još će se pomicati.

– Pragovi na rang-listama pomicat će se do ispunjenja ukupne kvote od 3.400 stipendija, a nastavno na odluku Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti očekujemo kako će drugi krug dodjele započeti tijekom sljedećeg tjedna, potvrđeno nam je iz Ministarstva.

Prethodno su iz Ministarstva, a putem svoje Facebook stranice Državne STEM stipendije studentima poručili kako isplata ove stipendije kreće već u prosincu, a bit će isplaćene tri mjesečne rate – za listopad, studeni i prosinac. Državna STEM stipendija iznosi 1.200 kuna mjesečno, a isplaćuje se za devet mjeseci akademske godine, za razdoblje od listopada do lipnja.

Inače, u tijeku je i obrada prijava na natječaj za državne socio-ekonomske stipendije, čije rezultate studenti još iščekuju. Za STEM-ovce koji sudjeluju u natječaju za socio-ekonomske stipendije važno je istaknuti kako na račun ne mogu primati obje, iako za obje zadovoljavaju uvjete. Više o tome možete čitati na poveznici.

Doznali smo kada se pomiče rang-lista dobitnika STEM stipendije i kada kreće isplata
Share via
Copy link
Powered by Social Snap