Pretraga

Drama na zagrebačkom sveučilištu, opet lete ostavke: Odlazi šef tijela koje nadzire Borasa

A- A+

Luka Burilović danas je podnio ostavku na mjesto predsjednika Sveučilišnog savjeta, tijela koje nadzire rad zagrebačkog sveučilišta, pa tako i rektora.

Foto i obrada: Screenshot N1 | srednja.hr | Ivan Klindić

Kako doznaje Telegram, Luka Burilović, predsjednik Sveučilišnog savjeta, tijela koje de facto nadzire rad zagrebačkog sveučilišta, podnio je ostavku na tu funkciju. Opravdao ju je obvezama u Hrvatskoj gospodarskoj komori, na čijem se čelu također nalazi, ali i zbog nemogućnosti normalnog funkcioniranja Savjeta.

Naime, današnja sjednica Savjeta je održana kako bi se među svim prisutnima konsolidiralo mišljenje koje je to tijelo donijelo o rektoratu Damira Borasa i načinom na kojim upravlja zagrebačkim sveučilištem. U izvješću za 2019., o kojem je također izvijestio Telegram koncem rujna, Sveučilišni savjet Borasovoj je upravi štošta zamjerao, u prvom redu financijsku netransparentnost.

Izdvojeni članak

Sveučilišni savjet nadzire rektora: Stručnjaci nam objašnjavaju koje su im točno ovlasti

Na današnjoj sjednici nikakav zaključak nije donesen. Prema neslužbenim informacijama koje doznaje Telegram, na kraju sjednice tražila se nova forma kritičkog izvješća Savjeta, nisu se uspjeli dogovoriti pa se Burilović samo zahvalio na dosadašnjoj suradnji te podnio ostavku na mjesto predsjednika Sveučilišnog savjeta. Kritičko izvješće tako, opet, nije poslano državi kao osnivaču  zagrebačkog sveučilišta.

luka burilovic
Share via
Copy link
Powered by Social Snap