Pretraga

Đuveč iz menze, u kojem je studentica pronašla crva, je iz limenke: Posluženo je 100 obroka, žalbi nije bilo

Nakon što smo izvijestili o tome da je jedna studentica u menzi Filozofskog fakulteta pronašla crva u đuveču, ravnatelj Studentskog centra Mirko Bošnjak naložio je hitan inspekcijski nadzor u toj menzi. Riječ je o jelu iz limenke, pritužbi studenata, navode iz SC-a, nije bilo. Prije termičke obrade jela kuharica nije zapazila nikakve nedostatke, a oni nisu uočeni niti naknadnim pregledom limenke. Iz SC-a izrazili su žaljenje što im se studenti nisu obratili, te ih još jednom pozivaju na ‘aktivnu komunikaciju i suradnju’.

Studentica je u đuveču posluženom u menzi Filozofskog pronašla crva

Studentica je u đuveču posluženom u menzi Filozofskog pronašla crva | foto: srednja.hr/privatna arhiva

Ponovno crv u jelu iz menze, a ovoga puta pronašla ga je u đuveču jedna studentica koja je proteklog četvrtka ručala u menzi Filozofskog fakulteta. Nakon što smo kontaktirali Studentski centar u Zagrebu, u čijoj je nadležnosti spomenuti restoran, ravnatelj Mirko Bošnjak odgovorio nam je da je žurno uputio inspekcijski nadzor u menzu Filozofskog.

Riječ je o jelu iz limenke, đuveč je poslužen u 100 obroka

Krešimir Matijević, voditelj Odjela upravljanja kvalitetom i rizicima u poslovanju prehrambenim proizvodima SC-a dostavio nam je odgovore na naš upit nakon provedenog nadzora. Kako ističe, prvu informacija o pronalasku crva u đuveču u restoranu Filozofskog fakulteta SC je dobio kroz naš upit. Nakon toga je u menzu upućena interna inspekcijska služba te su pokrenute propisane procedure za ovakve slučajeve.

– Odmah se pristupilo utvrđivanju svih okolnosti, temeljem HACCP sustava utvrđena je sljedivost namirnica koja bi mogla biti uzrokom nesukladnosti na prikazanoj fotografiji, navodi Matijević.

Otkriva da je riječ o uprženom đuveču iz limenke jednog proizvođača s rokom trajanja do 23. srpnja ove godine, a ‘pregledom limenki nisu utvrđeni senzorski nedostatci’.

– Prema izjavi kuharice prilikom pregleda namirnice nakon otvaranja konzerve (2 kom), a prije termičke obrade, nisu uočene nikakve senzorske promjene niti štetnici. Nakon termičke obrade namirnica je poslužena na liniji posluživanja u količini od 100 obroka đuveča. Prema izjavi voditeljice linije posluživanja, kao i svih drugih zaposlenika na liniji posluživanja, prijemu prljavog suđa i blagajni, tijekom cijelog današnjeg dana nije bilo niti jedne reklamacije niti prigovora studenata na poslužena jela, ističe Matijević.

Izdvojeni članak
Studentica pronašla crva u đuveču u menzi na Filozofskom

Studentica ručala pa na tanjuru ugledala ogromnog crva, u menzu stiže hitan inspekcijski nadzor

Studenti bi trebali reklamirati hranu na licu mjesta

Na naše pitanje koje bi korake studenti trebali obaviti kada uoče neki propust ovakve vrste, navodi kako svi restorani imaju utvrđen protokol prilikom reklamacije hrane.

– Sastoji se u tome da se hrana reklamira odgovornoj osobi na liniji posluživanja ili voditelju kuhinje odmah nakon što se primijeti bilo kakva nesukladnost u vezi s hranom bez obzira na uzrok, uz priloženi račun, kako bi se moglo nedvojbeno utvrditi uzrok nesukladnosti te individualizirati odgovornost, što je iz priloženih fotografija doista teško utvrditi, tvrdi Matijević.

Izrazio je žaljenje što se studenti odmah nisu obratili odgovornim osobama kako bi, u konačnici, pomogli  i odgovornim osobama restorana odgonetnuti o čemu se točno radi te otkloniti nesukladnosti.

– Studentski centar u Zagrebu još jednom poziva sve korisnike svojih usluga na aktivnu komunikaciju i suradnju, a sve radi poboljšanja životnog standarda studenata za vrijeme studiranja u Zagrebu, poručuje Matijević.

Studentica je u đuveču posluženom u menzi Filozofskog pronašla crva
Share via
Copy link
Powered by Social Snap