Pretraga

Nema online nastave: Dva zagrebačka fakulteta donijela odluke – studenti se vraćaju u klupe

A- A+

I dok većina zagrebačkih fakulteta ljetni semestar započinje mješovitom ili online nastavom, neki su se u potpunosti odlučili vratiti studente u klupe. Nastava uživo provodit će se na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije te Fakultetu filozofije i religijskih znanosti. Na oba uz posebno propisane epidemiološke mjere.

Foto: Pixabay

Pregledom internetskih stranica zagrebačkih fakulteta vidljivo je da većina onih koji su objavili odluke o režimu nastave u ljetnom semestru, istu provodi prema mješovitom obliku ili isključivo online. Drugačije odluke donijeli su Fakultet šumarstva i drvne tehnologije te Fakultet filozofije i religijskih znanosti.

Na Šumarskom uživo, ali uz stroge mjere

– Održavanje svih oblika nastave na svim studijima fakulteta, za sve studente, u ljetnom semestru akad. god. 2020/2021., započet će ‘klasičnim’, kontaktnim modelom prema rasporedu održavanja nastave, stoji u obavijesti bivšeg Šumarskog, sada Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije.

Kako kažu s tog fakulteta, ovisno o razvoju epidemiološke situacije mogu se donijeti odluke o eventualnom prelasku na druge modele održavanja nastave, mješoviti ili online. U obavijesti koju potpisuje dekan Tibor Pentek propisane su i posebne epidemiološke mjere za nastavu uživo. Tako studenti i zaposlenici prije dolaska na faks moraju mjeriti temperaturu, obavezno je nošenje maski te se ne smije koristiti dizalo. Nastavnicima je preporučeno držati blok sat s pauzama od 30 minuta za prozračivanje prostorija. Tijekom te pauze studenti trebaju boraviti na otvorenom, ako je vrijeme lijepo.

Prisutnost studenata na predavanjima bilježi se na posebnim evidencijskim listama, a ako se nastava čitav dan održava u istom prostoru, obvezni su sjediti na istom mjestu obilježenom rednim brojem. Okupljanja na hodnicima nisu dozvoljena, a sve prostorije u kojima se boravi redovito će se dezinficirati.

– S povišenom tjelesnom temperaturom, dišnim i/ili drugim simptomima zarazne bolesti nije dopušteno dolaziti u prostore fakulteta. U tom se slučaju treba odmah i bez odgode, putem telefona ili e-pošte, javiti nadređenoj osobi ili dekanu fakulteta (nastavnici i ostali zaposlenici), odnosno prodekanu odgovarajućeg odsjeka (studenti) i izabranom liječniku obiteljske/školske medicine radi daljnjih uputa, navodi se u obavijesti Šumarskog.

Izdvojeni članak

Još jedno sveučilište donijelo odluku o nastavi u ljetnom semestru, započet će online

Na FFRZ-u studenti s covidom-19 moraju svim profesorima poslati ispričnicu

Odluku o tome da nastava u ljetnom semestru započne isključivo uživo donio je i Fakultet filozofije i religijskih znanosti. Ondje je nastava započela ovog ponedjeljka, dok nastava iz izbornih predmeta započinje 1. ožujka. U odluci FFRZ-a strogo je određeno kao studenti ni zaposlenici ne smiju ulaziti u unutarnje ni vanjske prostore faksa ako su u samoizolaciji ili im je utvrđena zaraza covidom-19.

– Svi u zgradi fakulteta trebaju održavati fizičku udaljenost, voditi brigu o odgovarajućoj higijeni te ispravno nositi zaštitne maske, stoji u uputi FFRZ-a.

Studenti FFRZ-a kojima je utvrđena zaraza covidom-19 ili im je propisana samoizolacija, javljaju se referadi. Uz to, svakom profesoru kod kojega ne dolazi na nastavu iz istih razloga, student je dužan javiti se e-poštom uz prilaganje liječničke potvrde.

Nema online nastave: Dva zagrebačka fakulteta donijela odluke – studenti se vraćaju u klupe
Share via
Copy link
Powered by Social Snap