Pretraga

Džeparac koji dobro dođe: Hrvatska općina studentima podijelila uskrsnice od 500 kuna

A- A+

Među građanima koji su se našli u najnepovoljnijoj situaciji zbog ove epidemije nalaze se i studenti. Mnogi od njih ostali su bez angažmana na privremenim poslovima, ponuda za sezonske nema jer je sezona neizvjesna i sve to vrlo nepovoljno utječe na njihov financijski status. Tračak veselja u ovo blagdansko, ali i krizno vrijeme svojim je studentima osigurala jedna slavonska općina dodijelivši im uskrsnice.

Foto: Marko Matijević | srednja.hr

Dio radnika, unatoč već sada osjetnoj gospodarskoj krizi uzrokovanoj epidemijom koronavirusa, dobit će uskrsnice, a pravo na njih u pojedinim općinama imaju i umirovljenici te socijalno ugroženi.

Izdvojeni članak
stipendije

Provjerite jeste li na listi: Poznata imena dobitnika studentskih stipendija od 10.800 kuna koje dodjeljuje Sveučilište u Osijeku

No, u Općini Viškovci nedaleko od Đakova, uskrsnicu će ove godine dobiti i svi redoviti studenti i to u iznosu od 500 kuna.

Sve što trebaju napraviti da bi ostvarili to pravo jest popuniti obrazac koji se može preuzeti na stranicama općine, uz njega priložiti potvrdu fakulteta o statusu redovnog studenta, presliku osobne iskaznice te presliku tekućeg ili žiro računa. S obzirom na okolnosti, obrazac se u općinu dostavlja isključivo mailom.

Iako se ne radi o prevelikom novčanom iznosu, nedvojbeno je kako će on studentima dobro doći. Jer kako smo nedavno pisali u jeku epidemije mnogi od njih ostaju bez angažmana na svojim studentskim poslovima i budućnost instituta studentskog rada, posebice onih studenata koji su bili angažirani na sezonskim poslovima, vrlo je neizvjesna.

novac kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap