Pretraga

Ekonomski fakultet ove godine ne upisuje studente u Koprivnici

A- A+


Izdvojeni članak

Studenti ekonomije imaju najviše seksualnih partnera

Brucoši koji su htjeli ove godine studirati Poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, ali u podružnici u Koprivnici, to više neće moći. Naime, Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta im je uskratilo dopusnicu za izvođenje studijskog programa izvan sjedišta učilišta, odnosno Zagreba. Tim je kvota smanjena za dvjesto ljudi i to samo za Koprivnicu.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ovih dana je na svojim web stranicama objavio informacije o upisima u prvu godinu studija. Tako su ustrojene rang lista za smjerove ‘Računovodstvo i financije’, ‘Trgovinsko poslovanje’, ‘Ekonomija’, ‘Poslovna ekonomija’, te ‘Ekonomika poduzetništva’.

Izdvojeni članak

Osječki studenti ekonomije među najboljima na svijetu

Prošle godine 200 studenata na tom smjeru

Neki od navedenih smjerova mogu se upisati i na engleskom jeziku, a EFZG ima suradnju i s Fakultetom organizacije i informatike u Varaždinu, pa je i tamo moguće pohađati određene smjerove.

Svejedno, ove godine upisne kvote su smanjene i brucoši koji su htjeli upisati ‘Poslovnu ekonomiju’ u Koprivnici, to više neće moći. Prošle godine taj smjer izabralo je 200 studenata i to 120 redovnih, te 80 izvanrednih.

Nema brucoša u Koprivnici

Tekuće akademske godine fakultet je izgubio taj broj studenata upravo zbog odluke MZOS-a iz 2. travnja 2012. godine. Taj dan izdano je Rješenje o uskraćivanju dopusnice za izvođenje studijskih programa izvan sjedišta visokog učilišta. Zbog tog rješenja EFZG u Koprivnici više ne može upisati nijednu osobu.

– Osim ovih dvjesto ljudi, MZOS je smanjio kvotu i za oko stotinu mjesta u Zagrebu, stoga je sveukupno kvota smanjena za tristotinjak novih studenata, kazali su nam na Ekonomskom fakultetu.

Saznajemo da podružnica ovog fakulteta u Koprivnici ne prestaje raditi jer drugih studenata i dalje ima, no mladih akademskih snaga zasada više neće biti.

Copy link
Powered by Social Snap