Pretraga

[EKSKLUZIVNO] Prvi smo zavirili u još neotvorenu menzu na Filozofskom u Zagrebu: Izgleda obećavajuće

A- A+

Petak, 25. siječnja u 10 sati, dogodit će se neki novi početak za Filozofski fakultet u Zagrebu. Tad će se naime svečano otvoriti menza, koja se još od po prilici 1965. godine iščekuje na jednoj od najstarijih sastavnica zagrebačkog Sveučilišta. Premda je između bilo nekih javnih ili privatnih pokušaja oprskrbe subvencioniranom prehranom, oni su neslavno završili.

Otprilike u 11 sati u petak, prvi će studenti moći provući svoju X-icu kroz sustav te objedovati u dugoiščekivanoj menzi, koja ima kapacitet između 120 i 140 stolica, a kada dođu ljepši dani, otvorit će se i pripadajuća vanjska terasa odnosno kafić na kojoj će se studenti moći okrijepiti pićem po povoljnim uvjetima te si uzeti poneki brzogriz a la sendvič, tost ili komad pizze. Taj kafić će imati nešto dulje radno vrijeme, dok će menza raditi od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.

Izdvojeni članak

Kraj višedesetljetnih težnji i vapaja studenata: Menzu napokon dobiva i Filozofski fakultet!

Kao važnu stvar u povodu otvaranja menze na Filozofskom, prodekan za organizaciju i razvoj Dean Duda nam navodi i okolnost da će uz studente, u restoranu po povoljnim uvjetima moći objedovati i zaposlenici, kojih je preko 800 na ovoj velikoj instituciji. Precizno meni će se moći pojesti za 25 kuna.

– Otvaranje menze će značiti neizmjerno puno, jer ako uzmete u obzir gabarite od 2.000 – 3.000 studenata dnevno ili oko 6.000 ukupno, onda možete shvatiti da su svi oni bili prinuđeni do sada se hraniti ili na Strojarstvu i stvarati gužve ili odlaziti do FER-a, SC-a ili kako su si već organizirali dan. Budući da je sad tu knjižnica i menza, mislim da je studentski standard dignut na vrlo pristojnu razinu, objašnjava nam prodekan Duda, ističući sjajno suradnju sa Studentskim centrom na ovom projektu.

Glede menze, valja istaknuti i njenu prilagođenost studentima s invaliditetom. Tako će jedan pult za narudžbu biti odmah u blizini lifta, kojim osobe s invaliditetom pristupaju ovom podrumskom studentskom restoranu.

Drugi pult pokraj prolaza za lift, na kojemu će studenti s invaliditetom moći jednostavno naručiti svoj objed / foto: Ivan Božić|srednja.hr

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Tehnologinja restorana nam je objasnila da će brojne stvari ovisiti o interesu posjetitelja pa će ih rješavati u hodu, ali naglašava i da će se prilikom sklapanja menija, nastojati čim više osluškivati puls studenata. Svakodnevno će biti mesnih i vegetarijanskih, ali i kojekakvih jela po narudžbi.

Izdvojeni članak

[EKSKLUZIVNO] U ponedjeljak se otvara nova menza u Zagrebu u ključnom dijelu grada za studente

S obzirom da su završne pripreme u tijeku, još uvijek su jaki mirisi sredstava za čišćenje u menzi, ali količina svjetla je na zavidnom nivou, osobito kada ju usporedimo s prethodnim interijerom restorana, u kojem se nije izdavala subvencionirana prehrana.

Unutar menze će također biti kafić, koji će također imati povoljne cijene, a služit će kao i menza, i studentima i ostalom osoblju.

Na kraju u kontekstu interesa za menzu, spomenimo svojevrsnu ‘osvetu’ za sve godine gužvanja studenata FSB-a, a koju pripremaju kolegama s Filozofskog. Naime, administratori Facebook stranice Prosječni FSB-ovac otvorili su event naziva ‘Masovni odlazak u menzu na filozofskom’ koji će se odviti odmah na dan otvorenja menze na Filozofskom.  Do sada je svoj dolazak potvrdilo više od 1.600 ljudi, a još 3.600 je iskazalo interes za događaj!

Provjerili smo kakvi će se objedi nuditi u menzi na Filozofskom: Jedna stvar će vas posebno obradovati

[EKSKLUZIVNO] Prvi smo zavirili u još neotvorenu menzu na Filozofskom u Zagrebu: Izgleda obećavajuće
Share via
Copy link
Powered by Social Snap