Pretraga

Europska zemlja svojim studentima daje 200 eura jer je poskupilo grijanje

A- A+

Studenti u Njemačkoj dobit će 200 eura jednokratne pomoći jer je poskupilo grijanje. Odlučila je tako Vlada, a sad se još očekuje potvrda u parlamentu. Studenti, pak, novac neće dobiti automatski, morat će predati zahtjev na posebnoj digitalnoj platformi koja je trenutno u izradi.

radijator u stanu

Ilustracija: Unsplash

Studenti u Njemačkoj mogu konačno malo odahnuti. Njemačka je Vlada upravo izglasala da će onima koji spadaju u te skupine dati 200 eura jednokratne pomoći zbog poskupljenja energenata, piše The Local.

Treći paket mjera

Treći je ovo paket mjera njemačke Vlade kojima žele građanima olakšati u ovo doba inflacije i porasta životnih troškova. Studenti su treća grupa koja je dobila novčanu pomoć od države.

Oko 3,4 milijuna studenata koji studiraju na sveučilištima i veleučilištima moći će se prijaviti za ovu pomoć. Glavni je uvjet, piše The Local, da imaju stalno prebivalište u Njemačkoj i da su još uvijek redovni studenti 1. prosinca 2022.

Izdvojeni članak
kazalište

Ova zemlja uvodi novitet za 18-godišnjake: Svi će dobiti 200 eura za knjige, kazališta i koncerte

Ne zna se kad će biti isplate

Ministarstvo obrazovanja još uvijek nije objavilo kada će studentima krenuti isplate, no po svemu sudeći, to će biti početkom iduće godine. Ipak, za razliku od zaposlenika i umirovljenika koji su svoj paket mjera dočekali ranije ove godine, studenti svojih 200 eura pomoći neće dobiti automatski.

Umjesto toga, piše The Local, u Ministarstvu obrazovanja rade na digitalnoj platformi gdje će se studenti moći prijaviti za novac. Još uvijek se ne zna kad će studenti moći predati svoje zahtjeve i u kojem roku. Ova odluka još mora proći u parlamentu, no s obzirom na većinu drže socijaldemokrati iz SPD-a i ‘zeleni’ iz FDP-a, očekuje se da će biti izglasana bez ikakvih problema.

Copy link
Powered by Social Snap