Pretraga

Evo gdje možete dobiti najbolje poslovno obrazovanje

A- A+

Upravljanje poslovanjem, menadžment i slične profesije vrlo su popularne u moderna vremena. Obrazovanje u tim granama gospodarstvadonosi visoku zaradu, dobre pozicije u poslovnom svijetu i mnoge druge prednosti, zbog čega veliki broj mladih pokazuje interes za ta područja. Nova rang lista Financial Timesa pokazala je koje su najbolje obrazovne institucije za stjecanje znanja u spomenutim područjima.

Na tržištu rada sve se više cijene magistri financija, menadžmenta i ostalih poslovnih škola, zbog čega brojni mladi hrle upravo na takve fakultete i visoke škole. Prednosti koje diplomci takvih institucija ostvaruju na tržištu rada velike su, od visokih plaća do istih takvih pozicija, a danas te stavke ljudima igraju veliku ulogu. Nova rang lista Financial Timesa otkrila je koje su najbolje obrazovne institucije u tom području, a iznenađujuću dominaciju pokazala je Francuska.

Izdvojeni članak

Raj za genijalce: Ova su velika svjetska sveučilišta iznjedrila najviše nobelovaca tijekom povijesti

Francuska uvjerljivo dominantna

Tako od prvih pet mjesta na ljestvici, čak tri drži upravo ta zemlja. Poslovne škole iz Francuske smjestile su se na prvo, drugo, i četvrto mjesto. Između se smjestila Španjolska.

Prvo mjesto zauzeo je HEC Paris, na kojem se možete obrazovati u području međunarodnih financija. Prosječna plaća iznosi 93 tisuće dolara godišnje. Ova je ustanova osnovana 1881. godine, a specijalizirala se za obrazovanje i istraživanje u području menadžmenta. Ujedno je i vodeća takva akademska institucija u Europi i svijetu. Na njoj radi 115 profesora, a studira četiri tisuće studenata. Ova institucija prvo mjesto drži već tri godine.

Essec Business School ima čak sto studentskih asocijacija

Essec Business School zauzeo je drugo mjesto na ljestvici, a domovina mu je Francuska, ali i Singapur. Prošle je godine također smješten na drugo mjesto, a diplomci ovog studija prosječno zarade 75 tisuća dolara godišnje. Essec broji već sto godina izvrsnosti i inovacije, te priprema buduće menadžere za izazove poslovnog svijeta. Na ovom fakultetu studira 4400 studenata, od kojih je čak tisuću i pol stranih. Godišnje fakultet završi njih dvije tisuće, a u ovoj akademskoj zajednici djeluje čak sto studentskih asocijacija.

Izdvojeni članak

Top deset fakulteta za računarstvo

Na treće se mjesto smjestio IE Business School u Španjoskoj. Ovaj je fakultet pao za jedno mjesto u odnosu na prošlu, i godinu prije, no plaće koje imaju ljudi izašli s toga fakultet veće su nego one koje imaju diploci Esseca. Na ovom fakultetu možete studirati financije i menadžment u različitim formatima, te tako organizirati svoj studij kako bi stvorili osobni i poslovni život kakav želite.

ESADE Business and Law School u Španjolskoj ‘mlad’, ali uspješan fakultet

EDHEC Busines School iz Francuske također je među prvih pet, no plaće su manje, otprilike 67 tisuća dolara godišnje. Na ovom fakultetu možete steći vrlo dobro obrazovanje u području financija, marketinga i menadžmenta.

ESADE Business and Law School u Španjolskoj nalazi se na petom mjestu ljestvice najboljih poslovnih fakulteta na svijetu. Diplomci ovog tek pedeset godina starog fakulteta vrlo dobro zarađuju, a ESADE je tijekom tih godina stvorio korjenite veze s poslovnim, ekonomskim i socijalnim sektorom.

Evo gdje možete dobiti najbolje poslovno obrazovanje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap