Pretraga

Evo kada počinje isplata subvencija za smještaj studenata

A- A+

Zbog rekonstrukcije domova na Savi i Cvjetnom dio studenata će tijekom obnove od MZOS-a dobivati subvenciju za troškove boravka kod privatnog stanodavca. Studentski centar ovih je dana poslao sve fakture te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ima do 15. listopada rok za uplatu sredstava, kojim će se u periodu od 1. rujna do kraja prosinca s 400 kuna sufinancirati privremeni smještaj studenata.

U prvi krug isplate subvencija za smještaj ući će i svi koji tek danas ili sutra sa SC-om potpišu ugovor i dostave IBAN svog računa, a studenti mogu dobiti novce tek kada MZOS-ova uplata stigne na račun Studentskog centra u Zagrebu.

Izdvojeni članak

[Intervju] Iz zagrebačkog SC-a progovorili o nejasnoćama i nepravilnostima u provedbi natječaja

– Mi smo ovih dana MZOS-u poslali naše redovne fakture za deveti i deseti mjesec, u koje smo uključili i potpisane ugovore za subvenciju. Ministarstvu je rok uplate 15. listopada pa ako nam oni sutra pošalju sredstva nama će se to vidjeti na računu tek u petak. Tako da ovaj tjedan sigurno nećemo početi, a ako sve bude kako treba, plan nam je u ponedjeljak krenuti isplaćivati subvencije, rekla nam je Ružica Rajšić, pomoćnica ravnatelja za smještaj zagrebačkog Studentskog centra.

Osim plana da se 19. listopada krene s isplatama za ovaj i prošli mjesec, Rajšić nam otkriva kako su u zagrebačkom SC-u odlučili dodatno produljiti rok za potpisivanje ugovora i dostavljanje IBANA. Naime, oni koji se prebacuju s drugog sveučilišta u Zagreb ili upisuju diplomski studij, a ostvarili su pravo na smještaj, još nemaju status redovnog studenta na fakultetu.

– Cilj je realizirati sve 4534 subvencije koje je osigurala Vlada RH, ali i da studenti, kojima studij počinje tek u listopadu, realiziraju svoje pravo na novčanu naknadu. Zato ćemo produljivati rok za potpisivanje ugovora dok ne iskoristimo sva osigurana sredstva, objasnila je Rajšić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap