Pretraga

Evo kada počinje isplata subvencija za smještaj studenata

A- A+

Zbog rekonstrukcije domova na Savi i Cvjetnom dio studenata će tijekom obnove od MZOS-a dobivati subvenciju za troškove boravka kod privatnog stanodavca. Studentski centar ovih je dana poslao sve fakture te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta ima do 15. listopada rok za uplatu sredstava, kojim će se u periodu od 1. rujna do kraja prosinca s 400 kuna sufinancirati privremeni smještaj studenata.

U prvi krug isplate subvencija za smještaj ući će i svi koji tek danas ili sutra sa SC-om potpišu ugovor i dostave IBAN svog računa, a studenti mogu dobiti novce tek kada MZOS-ova uplata stigne na račun Studentskog centra u Zagrebu.

Izdvojeni članak

[Intervju] Iz zagrebačkog SC-a progovorili o nejasnoćama i nepravilnostima u provedbi natječaja

– Mi smo ovih dana MZOS-u poslali naše redovne fakture za deveti i deseti mjesec, u koje smo uključili i potpisane ugovore za subvenciju. Ministarstvu je rok uplate 15. listopada pa ako nam oni sutra pošalju sredstva nama će se to vidjeti na računu tek u petak. Tako da ovaj tjedan sigurno nećemo početi, a ako sve bude kako treba, plan nam je u ponedjeljak krenuti isplaćivati subvencije, rekla nam je Ružica Rajšić, pomoćnica ravnatelja za smještaj zagrebačkog Studentskog centra.

Osim plana da se 19. listopada krene s isplatama za ovaj i prošli mjesec, Rajšić nam otkriva kako su u zagrebačkom SC-u odlučili dodatno produljiti rok za potpisivanje ugovora i dostavljanje IBANA. Naime, oni koji se prebacuju s drugog sveučilišta u Zagreb ili upisuju diplomski studij, a ostvarili su pravo na smještaj, još nemaju status redovnog studenta na fakultetu.

– Cilj je realizirati sve 4534 subvencije koje je osigurala Vlada RH, ali i da studenti, kojima studij počinje tek u listopadu, realiziraju svoje pravo na novčanu naknadu. Zato ćemo produljivati rok za potpisivanje ugovora dok ne iskoristimo sva osigurana sredstva, objasnila je Rajšić.

Evo kada počinje isplata subvencija za smještaj studenata
Share via
Copy link
Powered by Social Snap