Evo tko sve ide na Erasmus: Objavljeni rezultati natječaja za studijski boravak

Sveučilište u Zagrebu je objavilo rezultate natječaja za sudjelovanje u Programu ERASMUS+ za STUDENTE – studijski boravak – za akademsku godinu 2019./2020. Na natječaj se prijavilo 890 studenata, a za mobilnost ih je odabrano 799.

Sveučilište u Zagrebu/foto: Srednja.hr

Poznato je koji studenti sljedeće akademske godine, 2019./2020., idu na Erasmus+mobilnost. Sveučilište u Zagrebu objavilo je rezultate natječaja pojedinačno za svaku sastavnicu, a možete ih pronaći ovdje.

Pučka pravobraniteljica upozorava: Studenti odustaju od Erasmusa zbog nepriznatih ECTS-a i poreznog tretmana financijske potpore

Na natječaj je pristiglo 890 prijava. Fakultetska povjerenstva izradila su rang liste studenata te je za mobilnost odabrano 799 studenata. Financijska potpora odobrena je na temelju rang lista fakultetskih povjerenstava, a proporcionalno broju upisanih studenata na pojedinoj sastavnici, te broju odobrenih prijava.

Stipendirani su svi studenti koji su u rang listama odabrani od svojih sastavnica.

Studenti kojima je odobrena financijska potpora, u tablici su označeni plavom bojom, te se za njih automatski smatra da prihvaćaju stipendiju i odlazak na razmjenu.

Studenti mogu odustati od razmjene. U slučaju odustanka mjesto se dodjeljuje sljedećem studentu na rang listi.

Odgovori