Pretraga

Faks u Zagrebu s nastavom počinje sutra: Imaju vlastiti nadzorni sustav za praćenje širenja korone

A- A+

RIT Croatia s nastavom kreće već sutra, a kombinirat će online i uživo predavanja. Zbog pandemije su razvili i poseban sigurnosni plan za nadolazeću akademsku godinu koji su podijelili svojim zaposlenicima i studentima. Osim toga, imaju i vlastiti nadzorni sustav za praćenje širenja zaraze koronavirusom. Svakodnevno tako na njihovim stranicama možemo vidjeti razinu upozorenja te broj zaraženih i izoliranih slučajeva, kao i radi li se o studentima ili zaposlenicima.

RIT Croatia | PR fotografije

Prva predavanja u akademskoj godini 2020./2021. na RIT Croatia održat će se sutra. Za tu prigodu, poglavito zbog pandemije koronavirusa, taj je faks pripremio detaljan sigurnosni plan te ga podijelio svojim zaposlenicima i studentima. RIT ima kampuse u Zagrebu i Dubrovniku, a za oba će vrijediti ista pravila. Nastava će ići u kombinaciji online i uživo predavanja, a smjernice za izvođenje nastave detaljno su definirane u sigurnosnom planu koji su poslali svojim studentima i zaposlenicima.

– Uspješan početak nastave te izvođenje jesenskog semestra ovisi o nama. Svi mi – studenti, akademsko i administrativno osoblje – moramo razumjeti koja je naša uloga u tome. Svatko od nas ponaosob mora prihvatiti odgovornost u minimiziranju utjecaja virusa na naše kampuse. Ne možemo jamčiti da se virus neće pojaviti na našim kampusima, ali svatko od nas može odraditi svoju ulogu u minimizaciji tog rizika te u slučaju da se virus pojavi, u minimizaciji njegova širenja, stoji na službenim strnaicama RIT Croatia.

Imaju vlastiti nadzorni sustav

Razvili su i vlastiti nadzorni sustav za kampus u Dubrovniku i Zagrebu. Nadzorni sustav u principu navodi aktivan broj slučajeva zaraze te slučajeva izolacije. Ti su podaci podijeljeni na kampuse, a naveden je i podatak o broju zaraženih studenata, odnosno zaposlenika faksa.

Screenshot web stranice RIT Croatia

U sklopu nadzornog sustava nalazi se i sustav upozorenja. Na temelju dnevnog trenda pojave simptoma, broju pozitivnih testova u posljednjih tjedan dana, broju osoba u izolaciji i karanteni te nekim drugim faktorima bolničkih kapaciteta te preporuka lokalnih i nacionalnih tijela, sustav upozorenja pokazuje razinu rizika za studente i zaposlenike RIT-a. Trenutno je to upozorenje na zelenoj razini, što znači da je dosta nizak rizik. Kriterije mjerenja možete vidjeti ovdje.

Potpisuju i posebno obećanje o odgovornom ponašanju

Svjesni da svi svojim postupcima utječemo na druge i njihovu dobrobit, RIT Croatia objavio je i posebno obećanje na svojim stranicama. Potpisivanjem tog obećanja, osoba obećava da će biti predana odgovornom ponašanju, u smislu da će:

ŠTITITI sebe i druge tako što ću:
NOSITI zaštitnu masku koja mi prekriva nos i usta dok sam u javnosti
PRATI ruke učestalo, svaki put u trajanju najmanje 20 sekundi te upotrebljavati dezinficijens za ruke
PAZITI na fizičku udaljenost, ostavljajući dva metra razmaka

SPREČAVATI širenje bolesti COVID-19 tako što ću:
provoditi dnevnu zaštitnu rutinu
pomoći održavati čistoću zajedničkih prostora
svakodnevno pratiti pojavu potencijalnih simptoma
kontaktirati zdravstvenog djelatnika u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti COVID-19
ostati kod kuće u slučaju bolesti

PRIPREMITI SE i planirati unaprijed tako što ću:
se pridržavati smjernica i načela RIT Croatia
slijediti oznake smjera na cijelom kampusu
u svakom trenutku sa sobom imati neophodne zalihe zaštitne maske i dezinficijensa za ruke
naći načina da se družim s drugima uz fizičko distanciranje.

Faks u Zagrebu s nastavom počinje sutra: Imaju vlastiti nadzorni sustav za praćenje širenja korone
Share via
Copy link
Powered by Social Snap