Pretraga

Poznati zagrebački faks odgodio promociju zbog novih mjera: Predložili studentima da se cijepe

A- A+

Fakultet elektrotehnike i računarstva trebao je održati promociju 17. i 18. srpnja, no nakon što je prije nekoliko dana Stožer predstavio nove mjere, odlučili su to odgoditi, s obzirom na to da je sada za veća okupljanja potrebna – potvrda o cijepljenju.

fakultet elektrotehnike i računarstva FER

Kretanje FER-om | foto: Facebook

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) zagrebačkog sveučilišta trebao je 17. i 18. srpnja održati promociju svojih diplomanata, odnosno prvostupnika i magistara inženjera. No, nakon što su donesene nove epidemiološke mjere, odlučili su to odgoditi.

Nove mjere predviđaju potvrde

– Početkom lipnja objavili smo obavijest o održavanju promocija prvostupnika i magistara inženjera koji su diplomirali u akademskoj godini 2019./2020. Sa žaljenjem vas obavještavamo da se promocije planirana za 17. i 18. srpnja odgađaju, najranije do rujna, napisali su s FER-a.

Padom broja zaraženih očekivali su, kaže, da će se promocija moći normalno održati na otvorenom prostoru. No, novim mjerama od 1. srpnja uvedene je obveza predočavanja potvrde o cijepljenju ili preboljeloj bolesti, odnosno negativnog testa za sve ljude koji sudjeluju na nekom javnom okupljanju ili događanju većem od 100 ljudi.

– Naše četiri promocije trebale su svaka okupiti 1.000 sudionika, tako da smo dovedeni u situaciju da zbog nedovoljne procijepljenosti prema našim procjenama značajan broj studenata ne bi mogao sudjelovati na svojoj promociji, a od preostalih studenata ne bi moglo biti prisutno više od pola prijatelja i obitelji ili bi svi oni bili izloženi značajnom financijskom trošku testiranja.

‘Predlažemo da se cijepite’

Iako su s FER-a istaknuli kako ne osuđuju nikog tko donese odluku da se neće ciješiti te da takve osobe ne žele diskriminirati ni po kojoj osnovi, svojim studentima ipak preporučuju da se cijepe.

– Smatramo da je promocija pravo svakog studenta koji je završio studij. Stoga smo odlučili odgoditi promociju najranije do rujna. Cijepljenje je stvar informirane odluke svakog od nas. Predlažemo svim studentima i članovima njihovih obitelji da se cijepe, jer to smatramo racionalnim i odgovornim činom, pišu s FER-a

Dodatno su pozvali sve prvostupnike i magistre inženjere koji su trebali biti promovirani da se pridruže na online sastanku, danas, 6. srpnja 2021. godine u 17 sati, kako bi porazgovarali o svim aspektima ove odluke i zajednički razmotrili mogućnosti organizacije promocije u bliskoj budućnosti.

studenti diploma
Share via
Copy link
Powered by Social Snap