Fakulteti dobili više od 93 milijuna kuna: Provjerite je li i vaš ‘ubrao’ koji milijun

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odlučilo je kome će dati novac za financiranje znanstvenih projekta. Ukupno dodjeljuju skoro 126 milijuna kuna, od čega je fakultetima pripalo nešto više od 93 milijuna kuna. Provjerite je li i vaš fakultet ‘ubrao’ koji milijun.

 

Kako bi potaknuli izvrsnost u znanosti, iz Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokrenulo je javni poziv za financiranje projekata ‘Ulaganje u znanost i inovacije’. Stručnjaci su pregledali dokumentaciju i odlučili da će novac za projekte dobiti 24 istraživačke skupine.

Zaklada za znanost očitovala se o istraživanju, no nisu porekli da traže gomilu dokumentacije

Ukupno se dodjeljuje 125.916.777,62 kuna, od čega je fakultetima pripalo 93,090,900.71‬ kuna, dok su ostatak dobili u instituti.

– Postupak dodjele bespovratnih sredstva provodi ministarstvo, međutim ocjene projekata dali su neovisni stručnjaci u pojedinome znanstvenom području predloženoga projektnog prijedloga. Dakle, sukladno Pravilima za dodjelu projekata u sklopu Europskih strukturnih i investicijskih fondova na razini RH, znanstvene projekte procjenjuju znanstvenici, stručnjaci u pojedinom području, koji jedini mogu procijeniti znanstvenu kvalitetu projektnog prijedloga, istaknuli su iz ministarstva.

Najviše novca, čak 6.077.044,95 kuna, dobio je Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu za proučavanje potencijala mikroinkapsulacije u proizvodnji sireva.

Kome je još pripao novac, pročitajte u dokumentu:

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

 

Odgovori