Pretraga

Fakultetima prijavila prepisivanje pa dobila stotine uvreda i prijetnji

A- A+

Nakon što je u Facebook grupi upozorila da je kolege prijavila za akademsku nečestitost, studentica je izazvala lavinu negativnih reakcija. Većina kolega proglasila ju je drukericom, dobila je stotine uvreda, a neki su otišli korak dalje i konstatirali da bi je trebalo silovati. Prikaz tih komentara pokazuje jad i bijedu akademske zajednice.

– Samo da znate, svi koji tražite pomoć u rješavanju ispita, pogotovo na Ekonomskom i Pravnom fakultetu, sve je screenano i poslano pojedinim profesorima i dekanu, napisala je studentica u grupi ‘Tražim/nudim studentski posao’.

Izdvojeni članak

Sveučilište u Beogradu poništilo je doktorat ministru financija zbog plagiranja

No umjesto da pohvale kolegicu zbog obrane akademske čestitosti i zagovaranja pravde, studenti su se obrušili na nju. Ok, riječ ‘obrušiti’ možda je preblaga za ono što je uslijedilo.

– Odi se liječiti ako se baviš time da prijavljuješ profesorima i dekanima tako nešto, poručio joj je jedan student.

– Ako netko vara na ispitu, to za profesore samo znači manje posla. Kao da teti u Konzumu cinkaš da je jedna mušterija sama počistila brašno koje je prosipala, ‘usporedio’ je drugi.

Javili se čak i bivši studenti: U naše vrijeme moglo se varati

Jedna od studentica prozvala ju je ‘obrnutim Robinom Hoodom’.

Izdvojeni članak

Akademik Silobrčić za Srednja.hr nakon odluke Ustavnog suda: Crna je budućnost hrvatske akademske zajednice i njezine čestitosti

– S*** malog čovjeka da se uližeš profesorima na faksu koji će te ionako rušiti jer ne znaš ime, prezime, datum rođenja i bračni status svih prisutnih kod donošenja Vidovdanskog Ustava, napisala je.

No javili su se i bivši studenti.

– Završila sam faks, ali hvala Bogu ovakvih izroda nije bilo na mojem fakultetu, prozvala ju je jedna od akademskih građanka. (Možda nam gospodarstvo i je takvo kakvo jest kad su na pozicijama ljudi koji nisu učili.)

Između preko 1.400 komentara tek ih je nekoliko bilo na strani studentice.

Prijetili joj i silovanjem?!

Većina kolega osjetila se prozvanim, a neki su kolegici poručili i da joj se ne isplati studirati.

– Đabe ti fakultet, kada nitko neće htjeti s tobom raditi, jer drukere nitko ne voli, zaključio je jedan od ‘pametnjakovića’.

Jedan je otišao čak toliko daleko pa joj je poručio da je ‘treba silovati’ zbog gluposti koje piše.

Pokušali smo kontaktirati studenticu no nije nam ogovarala. Nakon što smo vidjeli komentare, odlučili smo i ne objaviti njezino ime kako bismo je zaštitili.

Međutim, moramo konstatirati kako je žalosno na što se svela akademska zajednica. Možda je krajnje vrijeme da shvatimo da društvene probleme uzrokuju pojedinci, a ti pojedinci ponekad smo mi sami.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap