Pretraga

Fakultetsko Vijeće Filozofskog izglasalo postupak razrješenja dekana Previšića

A- A+

Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu izglasalo je pokretanje postupka razrješenja dekana Vlatka Previšića. Vijest su na Facebooku objavili iz Plenuma Filozofskog fakulteta i Akademske solidarnosti.

foto: srednja.hr

Izdvojeni članak

Studentski zbor FFZG-a: Dekan Previšić ponavlja seksističke izjave

Smjenu dekana Previšića već mjesecima zahtjeva Plenum Filozofskog fakulteta u Zagrebu, zbog njegovog zagovaranja ugovora o suradnji između Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Katoličko-bogoslovnog fakulteta, čemu se prema istraživanju studentskog mnijenja izričito protivi čak 70% studenata tog fakulteta. 

Izglasavanjem nepovjerenja Previšiću na Fakultetskom Vijeću, pokrenut je postupak za njegovo razrješenje.

Podsjetimo, Previšić, sada već dekan na odlasku, bio je jedan od najvećih zagovaratelja potpisivanja ugovora o suradnji između Katoličko-bogoslovnog fakulteta i FFZG-a, koje studenti drže spornima. Previšić se zbog ugovora s KBF-om sukobio i s prodekanicom za znanost i međunarodnu suradnju Brankom Galić koju je pokušao smijeniti, pa joj nakon što je smjena zaustavljena na Fakultetskom vijeću, poručio da je izgubila njegovo povjerenje te da mu njena pomoć više nije potrebna. 

Vijest o izglasavanju nepovjerenja Previšiću objavili su iz Plenuma Filozofskog fakulteta i udruge Akademska solidarnost.

Copy link
Powered by Social Snap