Pretraga

Fantastične vijesti za studente: U dom mogu useliti oni koji su na natječaju imali najmanje jedan bod

A- A+

Kao što je to bio slučaj i ranijih godina potkraj prvog semestra, Studentski centar u Zagrebu objavio je kako je maksimalno spuštena bodovna granica za useljenje u studentske domove. U domove sada mogu useliti studenti koji su na natječaju ostvarili najmanje jedan bod.

Studentski dom Stjepan Radić | Foto: Ramona Ščuric/srednja.hr

Studenti koji su ljetos sudjelovali na natječaju za studentske domove u Zagrebu, a zbog premalo bodova nisu mogli useliti u domove, sada to mogu ako su na natječaju ostvarili minimalno jedan bod.

Useljenje do popunjenja kapaciteta

Useljenje studenata koji su ostvarili jedan bod ili više SC Zagreb vršit će do popunjenja slobodnih kapaciteta. Ostvareni broj bodova na natječaju za smještaj studenta u studentske domove za akademsku godinu 2021./2022. studenti mogu vidjeti na osobnom web profilu Studentskog centra u Zagrebu.

– Studenti koji će zatražiti pravo na useljenje po spuštanju bodne granice mogu useliti u studentske domove u roku od pet radnih dana od dana dodijeljenog prava na smještaj u studentski dom. U protivnom smatrat će se da su odustali od smještaja u ak. god. 2021./2022. te će isto biti dodijeljeno drugome. Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodne granice ispunjavaju obrazac sa traženim podacima te se trebaju osobno (zbog epidemiološke situacije preporučujemo e-mailom) javiti Poslovnici za smještaj studenata radi rasporeda, koji će biti napravljen sukladno slobodnim kapacitetima u studentskim domovima, piše u obavijesti SC-a.

Izdvojeni članak

U još jednom sveučilišnom gradu uskoro se otvara moderan studentski dom i nova menza

Studenti moraju imati liječnički

Naglašavaju i da je useljenje moguće samo ako studenti predoče potvrdu o obavljenom liječničkom pregledu.

– Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine, piše u obavijesti SC-a.

Studenti trebaju imati na umu i obaveze oko plaćanja stanarine.

– Stanari koji usele u dom do 15-og dana u mjesecu plaćaju puni iznos mjesečne stanarine, a od 16-og dana u mjesecu plaćaju polovicu iznosa mjesečne stanarine. Prilikom useljenja, stanar je dužan podmiriti trošak depozita. Iznos depozita jednak je iznosu mjesečne stanarine kategorije smještaja i sobe na koju je student ostvario pravo, poručuju iz SC-a.

Fantastične vijesti za studente: U dom mogu useliti oni koji su na natječaju imali najmanje jedan bod
Share via
Copy link
Powered by Social Snap