Pretraga

Fenomenalne vijesti za studente: Otvara se liječnička ambulanta u paviljonu doma na Kampusu u Rijeci

A- A+

Studenti koji stanuju na Kampusu Sveučilišta u Rijeci mogu odahnuti – uskoro se u prostorijama njihova doma otvara liječnička ambulanta. Kampusu u kojemu stanuje oko 700 studenata ova je ambulanta bila prijeko potrebna, a osim njima bit će namijenjena i građanima.

foto: pixabay

Sveučilište u Rijeci ovih je dana Domu zdravlja Primorsko-goranske županije predalo na besplatno korištenje namjenski prostor za ambulantu opće prakse. Ambulanta se nalazi u prizemlju paviljona 1, a sastoji se od: ulaza, čekaonice, liječničke i sestrinske ambulante, sanitarnih čvorova te pristupa za invalide i kola hitne pomoći. Očekivano vrijeme početka rada ambulante je ožujak 2019.

Izdvojeni članak

Djevojke nemojte ovo zanemariti: Provjerite gdje možete posjetiti ginekologa i besplatno napraviti PAPA test

Studentski centar Rijeka prostor je opremio svom nemedicinskom opremom, donirao troškove režija do odvajanja pojedinih brojila (struja, voda), nastavit će donirati grijanje i hlađenje te donira i posebni klima-uređaj i bojler za energetsku autonomnost prostora, kao i ormar za lijekove. Dom zdravlja nakon primopredaje kreće u ishođenje potrebnih dozvola i samostalno rješava otvaranje zdravstvene djelatnosti.

– Veliko mi je zadovoljstvo predati ovaj prostor Domu zdravlja. Ovime razvijamo prostor riječkog Kampusa i nastavljamo u podizanju studentskog standarda u domeni zdravlja. Posebne zahvale idu pomoćnici rektorice prof. dr. sc. Nevenki Ožanić (prorektorici za razvoj u vrijeme izgradnje ovih objekata u sklopu projekta TRIS) te sadašnjem prorektoru za znanost i umjetnost prof. dr. sc. Alenu Ružiću, koji je obavio pregovore s Domom zdravlja. Preko 50 % naših studenata nije iz Rijeke i za njih je posebno važno da imaju na raspolaganju ambulantu opće prakse. Ovo je iskorak i u vidu pametne specijalizacije i suradnje Sveučilišta s Domom zdravlja, riječi su rektorice Sveučilišta u Rijeci, Snježane Prijić Samaržija.

Iz Županije su istaknuli kako će ambulanta značiti veliki iskorak u podizanju zdravstvene zaštite studenata, a bit će dostupna i djelatnicima i građanima.

– Oko 700 studenata živi na Kampusu, a više tisuća svakodnevno ovdje boravi, tako da nema sumnje u potrebu za ovom ambulantom i njenim korištenjem, istaknuo je, pak, ravnatelj Studentskog centra Rijeka, Dinko Jurjević.