Pretraga

Faks održao komemoraciju za preminulog dekana: ‘Rana je još svježa i vjerojatno nikada neće zacijeliti’

A- A+

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) održao je komemoraciju na kojoj su se obitelj, kolege i prijatelji oprostili od prerano preminulog dekana Srdjana Podruga. Svi su, istaknuli su, upoznali puno ljudi, ali nikog tako poštenog i moralnog kao što je bio pokojni dekan.

komemoracija srdjan podrug

Komemoracija za preminulog dekana FESB-a Srdjana Podruga
Foto: Sveučilište u Splitu

Srdjan Podrug, dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), preminuo je u 51. godini nakon borbe s teškom bolesti. Njegov je fakultet jučer, u utorak 15. studenog, održao komemoraciju na kojoj su se obitelj, kolege i prijatelji oprostili od prerano preminulog profesora.

‘Svi smo upoznali puno ljudi, ali ni jednog čovjeka tako poštenog i moralnog’

Komemoracija u spomen preminulog dekana održana je u velikom amfiteatru splitskog FESB-a, a nazočili su joj brojni članovi akademske zajednice, ističu sa Sveučilišta u Splitu.

– Rana je još svježa i vjerojatno neće nikada u potpunosti zacijeliti. Još uvijek se nadamo kako ćemo te zateći u tvojoj sobi… Svi smo upoznali puno ljudi, ali ni jednog čovjeka tako čistog, poštenog i moralnog kao Srdjana, kazao je Branimir Lela, prodekan FESB-a koji se obratio u ime kolega istaknuvši kako je dekan Podrug imao neraskidivu vezu s tim fakultetom.

Davao je, rekao je Lela, sve od sebe, a natrag nije tražio ništa. Od njega su svi naučili kako se živi i radi za FESB. O dekanu su prema želji obitelji govorili i bliski suradnici te prijatelji Tea Marasović, Petar Šolić, Damir Sedlar, Damir Jelaska, Dragan Poljak, Željko Domazet i ispred studenata Damir Jurić, a u ime gradonačelnika Ivice Puljka govorila je njegova supruga i saborska zastupnica Marijana Puljak. U emotivnim obraćanjima, ističu sa splitsko sveučilišta, svima su zahvalile na podršci i izrazima sućuti supruga Asja i kćerka Jelena.

Izdvojeni članak
preminuo dekan srdjan podrug

Profesori, studenti i prijatelji opraštaju se od preminulog dekana: ‘Bio je dobri duh fakulteta’

Faks na dan sprovoda imao dan žalosti

Posljednji ispraćaj i sprovod preminulog dekana Srdjana Podruga održan je prošli četvrtak, 10. studenog na Novom groblju u Solin. Tim je povodom, u znak pijeteta prema kolegi i prijatelju, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje imao dan žalosti.

Vijest o smrti dekana njegove je kolege, prijatelje i studente zatekla. Od njega su se već ranije dirljivim porukama oprostili splitski rektor Dragan Ljutić, gradonačelnik Ivica Puljak te njegova supruga i saborska zastupnica Marijana Puljak. Posebno se dirljivom porukom od dekan pozdravio i naš poznati mladi poduzetnik Ivan Mrvoš.

– Kada smo posljednji put pričali i kada sam ga ponovno tražio uslugu, ako možemo testirati novi ML/AI sustav ispred FESB-a, rekao je da odmah ‘može’ i da postavimo što god želimo. Takav je on bio. Hvala čovjeku koji nije morao, ali je htio. Koji je bio jednostavan, dostupan, skroman, prizemljen. Koji je školski primjer svega onoga što znači riječ lider, jer su mu svi bili jednako važni i jednako vrijedni. Hvala, Srđane. I zbogom, napisao je Mrvoš, o čemu više možete pročitati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap