Pretraga

Filozofski prihvatio program jednog kandidata za dekana: Sad je na redu Borasova potvrda

A- A+

Vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu danas je glasalo oko prihvaćanja kandidatura za dekana. Prihvaćen je program Nevena Jovanovića, a program Marka Tadića nije prošao.

FFZG foto:Ivan Božić|srednja.hr

Vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu danas je prihvatilo program kandidature za dekana Nevena Jovanovića s Odsjeka za klasičnu filologiju. On je tako postao jedini kandidat jer je program Marka Tadića s Odsjeka za lingvistiku odbačen.

Izdvojeni članak

[INTERVJU] Dekanica Filozofskog za promjene na Sveučilištu: ‘Bakić je dobar kandidat i vjerujem da će ga naš fakultet podržati’

Vijeće je Jovanovićevu kandidaturu podržalo sa 76 glasova za i 9 protiv, dok program njegova protukandidata nije dobio većinu prisutnih članova Vijeća. Tadić je imao 30 glasova za, a protiv njegova programa glasalo je 55 članova Vijeća. Troje članova glasalo je suzdržano. Tadiću su, kako doznajemo, članovi Vijeća zamjerali što je za vrijeme krize upravljanja Fakultetom bio među predstavnicima Filozofskog u Senatu Sveučilišta te glasao za po fakultet loše odluke. Također, smetalo im je i što nije predstavio prodekansku ekipu.

Jovanović se, s druge strane, istaknuo u prosvjedima 2016. protiv sklapanja spornih ugovora s Katoličkim-bogoslovnim fakultetom te tadašnjeg dekana Vlatka Previšića. U svome programu istaknuo je kako namjerava nastaviti kontinuitet projekata koje je pokrenula dosadašnja uprava.

Sada njegovu kandidaturu trebaju potvrditi rektor Boras i Senat Sveučilišta, a potom će Vijeće Filozofskog fakulteta glasati za ili protiv i tako odlučiti hoće li Jovanović postati novi dekan. I prije tri godine kada je birana dekanica Filozofskog fakulteta (Vesna Vlahović-Štetić) ona je bila jedina kandidatkinja za poziciju dekanice jer su  kandidature Ivane Franić i Mirjane Polić Bobić na Vijeću prethodno bile odbijene.

 

Copy link
Powered by Social Snap