Pretraga

FOI proslavio 60. godišnjicu postojanja: Dijelile su se nagrade i priznanja

A- A+

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, proslavio je veliku 60. godišnjicu postojanja na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.  Svečanosti za Dan Fakulteta prisustvovali su mnogobrojni studenti, nastavnici, djelatnici, gospodarstvenici, visoki uzvanici te partnerske institucije Fakulteta.

Foto: FOI

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, ovoga je petka proslavio 60. godišnjicu postojanja, a ujedno i 48. godišnjicu od svoga osnivanja. Uz prisustvo velikog broja studenata, svečanoj proslavi Dana Fakulteta u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, prisustvovali su nastavnici, djelatnici, gospodarstvenici i partnerske institucije te visoki uzvanici.

‘FOI pokazuje značajne rezultate među fakultetima’

Dekanica FOI-ja, Nina Begičević Ređep, u povodu ove velike obljetnice čestitala je velikom jubileju svim studentima, nastavnicima i djelatnicima koji su dali svoj pečat stvaranju moderne obrazovne institucije, ističući da je IT industrija velika prilika za Hrvatsku te da FOI u tome ima veliku ulogu.

Naglasila je brojna postignuća kojima se FOI može pohvaliti, a rekla je i kako je ove godine na ljetnom upisnom roku na jedno slobodno mjesto bilo čak 11 zainteresiranih za upis Fakulteta. Postignuća FOI-ja, dotaknuo se i rektor Sveučilišta u Zagrebu, Stjepan Lakušić.

– FOI pokazuje značajne rezultate među fakultetima, promišljajući unaprijed svoj razvoj, stoga vjerujem da ćemo i na razini Sveučilišta  uspjeti staviti njihovo prostorno proširenje, Sveučilišni kampus Varaždin, u strategiju našeg daljnjeg razvoja i razvoja naše sastavnice, rekao je Lakušić na svečanosti u HNK-u.

U povodu Dana FOI-ja i njegove velike obljetnice, dodijeljene su i nagrade, priznanja te zahvalnice nastavnim i nenastavnim djelatnicima, studentima FOI-ja, partnerima i prijateljima. Nagradu za životno djelo primio je profesor Vjeran Strahonja, za posebna postignuća u znanstveno-istraživačkom radu bivša ministrica Blaženka Divjak,  a za uspješnost znanstveniku na početku karijere Ivana Dvorski Lacković.

Izdvojeni članak
nina begičević ređep

Zašto bi praksa tijekom studiranja trebala biti obvezna? Dekanica FOI-a objasnila kako oni to rade

Dijelile su se nagrade

Za izuzetno zalaganje nenastavnom osoblju nagrada odlazi Tanji Novoselec, za predan rad nenastavnom osoblju Alenki Čižić te za izuzetan doprinos društvu Violeti Vidaček Hainš. Nagrade su primili i najbolji studenti prema prosjeku ocjena – David Matijanić, Tin Tomašić, Fran Sabolić, Tihana Triplat, Ana Novak, Klara Šilec, Nataša Dramac, Zlatko Pračić, Marija Kuštelega, Ivana Sitarić, Valentina Čajko, Nikoliko Županić i Tihana Grbac.

Nagrade najboljim studentima prema znanstvenim, stručnim i sportskim postignućima dobili su – Josip Budak, Karla Franović, Ivan Kučan, Sara Sušac, Mislav Žnidarec, Marija Kuštelega, Magdalena Kuštelega, Mislav Matijević i Lovro Posarić. Studentica Katarina Leko primila je Priznanje za volontiranje i(ili) humanitarni rad.

Povelju ‘Prijatelj FOI-ja’ za promociju i suradnju s Fakultetom, dobila je Lourdes Guardia Ortiz s Otvorenog učilišta u Katalonija, dok je priznanje FOI-ja uručeno Nini Begičević Ređep i Ivanu Magdaleniću za najbolji znanstveni rad u časopisu s najvećim pokazateljem citiranosti časopisa.

Priznanje za uspješnu poslovnu suradnju s Fakultetom, dobile su partnerske tvrtke FOI-ja – Arbona, CRATIS, CROZ, Diginet Software, IBM iX, Ekobit, Factory X, FINA, IGEA, Infinum, Infodom, Mobilisis, Northwest Agency, Oracle, Point Visible i SPECK. Zahvalnicu za 10 godina rada Centra za podršku studentima i razvoj karijera te suradnje s IT partnerima, primila je voditeljica Centra Katarina Pažur Aničić.

Copy link
Powered by Social Snap