Pretraga

Forenzika u tekstilu, termalni maneken, inteligentna odjeća: Evo što vas očekuje na TTF-ovim otvorenim vratima

Nakon Dana fakulteta koji će se održati 25. siječnja, Tekstilno tehnološki fakultet 26. siječnja organzira Dan otvorenih vrata na kojemu će na čak tri lokacije zainteresirani posjetitelji moći prisustvovati i sudjelovati na raznim, inovativnim radionicama. Osim u Zagrebu, TTF-će svoja vrata fakulteta svima otvoriti i u Varaždinu gdje se nalaze smjerovi Tekstilne tehnologije, Odjevne tehnologije i Dizajn obuće. 

Foto: Zvonimir Ferina

Beskućništvo kao inspiracija: TTF-ovci izradili predmete za osobe bez doma

Pod nazivom ‘Čaroban svijet tekstila’ organizatori su za maturante koji bi željeli upisati TTF, kao i ostale posjetitelje pripremili raznovrsni program koji uključuje inovativne radionice s naglaskom na provedbi novih popularno-znanstvenih metoda iz područja forenzike, inteligentne odjeće, računalne konstrukcije, novih tehnologija, projektiranje naprednih materijala i mogućnosti oplemenjivanja tekstila. 

Također, za one koje posebno zanima dizajn bit će organizirane kreativne radionice projektiranja tekstila, pregled povijesnih kostima 19. stoljeća i još mnogo toga što bi moglo biti zanimljivo posjetiteljma. 

U prostorijama Fakulteta na adresi Prilaz baruna Filipovića na programu je između ostalog, Forenzika u tekstilu, Virtualno tijelo i odjeća, Izrada pletiva i još mnogo toga, dok je na lokaciji Fakulteta u Savskoj na rasporedu Čarolija oplemenjivanja tekstila. na studiju u Varaždinu od 12:00 do 17:00 sati sudionici će moći uživati u Kreativnom mixu aditivnih i tradicijskih tehnologija.  

Dan otvorenih vrata u podne započinje na svim lokacijama, a cjelokupni program završava u 17 sati. 

Forenzika u tekstilu, termalni maneken, inteligentna odjeća: Evo što vas očekuje na TTF-ovim otvorenim vratima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap