Pretraga

[FOTO] Antonija Mišura i Dario Šarić podržavaju šibenski studij energetike

A- A+

Projekt osnivanja preddiplomskog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu, koji će se izvoditi u dislociranom centru u Šibeniku, podržali su uspješni mladi košarkaši podrijetlom iz Krešimirovog grada, Antonija Mišura i Dario Šarić. Oni su, osim deklarativno, projekt podržali objavivši fotografije na društvenim mrežama na kojima podižu prst u znak podrške šibenskom studiju, inače prvom sveučilišnom studiju u tom gradu.

kocka.hr

Antonija Mišura, poznata i uspješna šibenska košarkašica koja trenutno igra u francuskom Toulouseu, izrazila je podršku osnivanju preddiplomskog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora koji će Sveučilište u Zagrebu izvoditi u dislociranom centru Šibenik.

– Mislim da je ovaj studij odlična prilika kako za Šibenik tako i za mlade. Grad koji nema sveučilišni studij i ne pruža priliku mladim ljudima za ostvarivanje visokog obrazovanja u mjestu prebivališta zapravo niti ne može ozbiljno pričati o razvoju. Ovo će zato biti jedan pozitivan razvojni okidač koji će Šibenik sigurno znati koristiti, rekla je Antonija.

kocka.hr

Izdvojeni članak

Za novi studij energetike 18 studenata će dobiti stipendije

I njezin kolega, Dario Šarić, najuspješniji europski mladi košarkaš koji trenutno igra za turski Efes Pilsen, iz Istanbula je poslao podršku projektu. Kazao je kako podržava svaki projekt i pozitivnu inicijativu za razvoj Šibenika.

– Drago mi je što se jedan tako perspektivan projekt pokreće upravo u Šibeniku. Nisam ekspert u tom području, ali koliko sam upoznat, vjerujem da ide u dobrom smjeru i da će pokretanje studija energetike svakako doprinijeti daljnjem razvitku Šibenika. Studenti i obrazovani mladi kadar je svakako nešto što Šibeniku treba, poručio je Šarić.

Inače, studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora koji u rujnu prima prve studente politehnički je studij nastao kao programska izvedenica specijalnosti zagrebačkih Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Nakon završenog trogodišnjeg studija studenti mogu očekivati da će dobiti sva potrebna znanja iz mjera energetske učinkovitosti kao i znanja iz tehnologija iskorištavanja obnovljivih energetskih izvora.