Pretraga

[Foto] Da su bar sve ovakve: Otvorena nova menza u Zagrebu, koštala 23 milijuna kuna

A- A+

Kraj Agronomskog i Šumarskog fakulteta u Zagrebu otvoren je novi restoran Studentskog centra. Paviljon Maksimir, koji uz menzu uključuje i kafić, vrijedan je 23 milijuna kuna, a odiše svjetlošću koja kroz staklene površine proviruje u moderno uređen prostor.

Ulaz u Studentski restoran Maksimir | foto: Denis Gaščić

– Sveučilište u Zagrebu stalno se brine o svojim studentima – da osim kvalitetnog i izvrsnog studiranja, imaju i ugodan život. Jer, ugodan život na sveučilištu, na fakultetima, u zajedništvu s profesorima (to znači universitas) znači i dobro studiranje, rekao je u ponedjeljak rektor zagrebačkog sveučilišta Damir Boras.

Zahvaljujući danas otvorenoj menzi, studenti Agronomskog fakulteta i Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije na zagrebačkom Maksimiru od sada više neće morati obići pola grada kako bi ručali. Kraj njihovih je fakulteta, naime, danas otvorena 23 milijuna kuna vrijedna menza.

POGLEDAJTE GALERIJU S OTVORENJA:

– Kada završite fakultet postat ćete alumni sveučilišta koje daleko najbolje u regiji, koje na svim znanstvenim listama odlično stoji, ali iza toga zapravo stoji uspješna suradnja studenata i profesora. Isto tako, Sveučilište ulaže i značajna sredstva u ovake objekte, pojasnio je Boras studentima.

Paviljon Maksimir, kazao je rektor, stajao je oko 23 milijuna kuna. Od toga je Sveučilište u Zagrebu kroz kredite i kapitalna sredstva uložilo oko 13.700.000 kuna, a po milijun kuna Agronomski i Šumarski fakultet. Ostatak je platilo ministarstvo, no Boras je podsjetio da se u konačnoj bilanci ne vidi ni trošak koji su fakulteti dali, a koji uključuje rušenje starog objekta i dovođenje infrastruktura.

Rektor je pohvalio i rad Studentskog centra koji će brinuti o samom restoranu.

– I dalje ćemo biti glavni faktor kvalitete, zaključio je Boras.

Objekt ‘Maksimir’odiše svjetlošću koja kroz staklene površine proviruje u moderno uređen prostor.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Podsjetimo, kamen temeljac za novu menzu kod Šumarskog i Agronomskog postavljen je još davne 2014. godine, ali studenti ondje još nisu provlačili svoje x-ice. Menza je u zadnje dvije godine pala nekoliko tehničkih pregleda, a svoja je vrata konačno otvorila danas.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap