Pretraga

[FOTO] Konačno jedna dobra vijest: Sveučilište karantenu iskoristilo za uređenje Kampusa

A- A+

Jednom kad sve ovo prođe, splitski studenti imat će dvostruki razlog za slavlje. Osim što karantene više neće biti, dočekat će ih i preuređeni Kampus. Sveučilište se, naime, ovih dana bacilo na njegovo uređenje.

foto: Sveučilište u Splitu

– Na Sveučilištu u Splitu, obzirom na novonastale okolnosti, nema uobičajene vreve i mnoštva događanja kako inače biva, naročito u proljeće. Nema predavanja na sastavnicama, naši studenti već neko vrijeme nastavu prate na daljinu i pripremaju se za ispite, no to nikako ne znači da je život na Kampusu stao, kažu sa splitskog Sveučilišta.

Ističu kako se, baš naprotiv, sada ‘živi’ i više no inače.

– Radi se punom parom, naravno sve u skladu s preporučenim mjerama Civilnog stožera RH. Naime, odlukom rektora prof.dr.sc. Dragana Ljutića, započela je prva faza uređenja okoliša u središtu Kampusa, kako bi taj prostor studente i djelatnike dočekao još ljepši i uredniji, ističu sa Sveučilišta.

Rektor želi razveseliti studente

Izdvojeni članak

Ovo je student koji od nedavno brani prava svojih kolega na Sveučilištu u Splitu: Možete mu se javiti i preko Instagrama

Trenutno se radovi izvode na prostorima između Sveučilišne knjižnice, Ekonomije, Zgrade tri fakulteta i Studentskog centra, gdje je u planu ozelenjavanje zemljanih površina.

– Ono što će najviše razveseliti studente jest uređenje parka kojim će se omogućiti i druženja na otvorenom. Kampus će također konačno imati uređen ulaz i parkirališta, kao i smjerokaze i oznake s nazivima sastavnica što će naši gostima uvelike olakšati snalaženje, najavljuju iz Splita.

Otkrili su što se još renovira.

– Uredit će se i ostale zapuštene površine, a sve u cilju da, kako je istaknuo rektor Ljutić, Kampus bude onakav kakav priliči i kakvog zaslužuje najbolje Sveučilište u Hrvatskoj i regiji, zaključuju sa Sveučilišta.

[FOTO] Konačno jedna dobra vijest: Sveučilište karantenu iskoristilo za uređenje Kampusa
Share via
Copy link
Powered by Social Snap