Pretraga

[FOTO] Prvomajska groznica zahvatila i studente, pogledajte kako su feštali u domovima

A- A+

U brojnim je zemljama, a tako i Hrvatskoj, u nedjelju obilježen Međunarodni praznik rada. Mnogi su ga tradicionalno proveli u prirodi uz roštilj, a veselo je bilo i studentima stanarima domova u Rijeci i Splitu.

Prvi maj u Studentskom domu ‘Bruno Bušić’ | foto: Facebook, SC Split

Međunarodni praznik rada obilježava se svakog 1. svibnja u spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu tog datuma davne 1886. godine. Ove godine taj je praznik ‘pao’ na nedjelju, što je mnoge razočaralo, no ne toliko da se ne bi proveselili. Većina ga je provela u prirodi, uz roštilj s ekipom, a veselo je bilo i studentima stanarima nekolicine domova.

Studentski centar u Rijeci obradovao je studente te je jučer nakon podneva u domu SN Trsat organiziran roštilj za studente i radnike tog SC-a. Roštilj je održan u vanjskom prostoru koji je uređen baš ovih dana pa tako od sada studenti imaju malu vanjsku terasu na kojoj će se i ubuduće moći družiti i zabavljati.

Nedavno smo pisali kako je i splitski Studentski dom ‘Bruno Bušić’ dobio roštilj pred paviljona. Ovih dana i ondje su postavljeni veliki drveni stolovi i klupe, a novi sadržaji ni ondje nisu ostali neiskorišteni za prvi maj – i tamošnji studenti pripremili su si roštilj.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap