Pretraga

[FOTO] Što se sve neće naći na meniju zagrebačkih menzi? Nakon kukaca, crvića i dlaka, student u salati naišao na ptičje pero

A- A+

Unatoč tomu što inspekcijski nadzor SC-a pri jedom od posljednjih slučajeva pronalaska dlake u musaki nije rezultirao pronalaskom nepravilnosti, slična situacija ponavlja se još jednom. Ovoga puta, u menzi studentskog doma na Savi jedan je student u svojoj salati pronašao ptičje pero.

Izvor: Fotografija čitatelja

Student B.K. jučer se iznenadio jedući salatu u Restoranu 2 Studentskog doma ‘Stjepan Radić’, poznatijem kao ‘Sava’. I dok su mnogi nailazili na male životinjice – crviće, kukce, a bilo je i dlaka, njega je iznenadilo kada je u svome meniju dobio – ptičje pero.

Studenti sve okrenuli na šalu

Izdvojeni članak

[FOTO] Gnjusna musaka u menzi na Cvjetnom: ‘Izvukla sam čitav splet dlačurina i došlo mi je slabo’

– Nije baš bilo lijepo vidjeti pero u salati jer je pitanje od kuda je ono došlo tj. doletjelo. U tom trenutku sam prestao jesti salatu i dovršio drugo jelo koje sam imao. Iako znam što se sve već pronalazilo u menzi, od crva pa čak i goluba, tak’ da me nije ni previše začudilo. Bez obzira na sve, i dalje ću jesti salatu, samo s većim oprezom, kaže nam kroz smijeh student i dodaje kako djelatnicima menze nije prijavljivao slučaj.

Objavio je fotografiju salate u studentskoj Facebook grupi i među jednima izazvao zgražanje, dok je ostatak i ovaj slučaj okrenuo na šalu.

– Ovo nije ništa neobično, radi se o klasičnoj metodi obogaćivanja obroka mineralima pomoću pera iz lijevog krila goluba, a prvi puta je korištena 1956. godine u poznatom “Wind sky” experimentu kada je pokazala pozitivne rezultate i blagotvoran učinak na rad jetre, bubrega i generalno zdravlje organizma, komentirao je sarkastično jedan od studenata.

Što se događa nako što studenti ulože prigovor?

Izdvojeni članak

Kako se i kome žaliti kada u hrani u menzi nađete crve, dlake i ostale nemani?

Inače, nakon jednog od posljednjih slučajeva u kojima je studentica u musaki naišla na splet dlaka, sanacijski upravitelj zagrebačkog SC-a, Mirko Bošnjak, naredio je izvanredan inspekcijski nadzor i pregled službi Sanitarne inspekcije SC-a.

Na nepravilnosti nisu naišli, ali ukoliko ih studenti uoče, trebali bi uložiti prigovor u SC-u.

– Kad uložite prigovor SC-u, obavještava se predstavnik studenata za kontrolu kvalitete dotičnog restorana. Studenta koji je dostavio prigovor poziva se ako želi biti prisutan prilikom provedbe kontrole kvalitete. Kada se uskladi vrijeme nenajavljene kontrole u restoranu SC-a studenti kontrolori dolaze u dogovorenom terminu u ured pomoćnika ravnatelja koji donosi odluku i imenuje iz SC-a osobe koje će biti sa studentima u povjerenstvu. U pravilu je u povjerenstvu tehnolog koji je u dotičnoj smjeni i poslovođa u smjeni restorana. Prema nalazima (zatečenom stanju) kontrole traži se pisano očitovanje odgovornih osoba ukoliko ima negativnosti u poslovanju, pojasnila je nedavno postupak studentska pravobraniteljica Barbara Šimić.