Pretraga

[FOTO] Za svoju jubilarnu 10. feštu međimurski studenti iznajmili tramvaj!

A- A+

Po jubilarni 10. put, Udruga studenata Međimurja u Zagrebu napravila je veliku feštu u clubu Roko. Okupilo se preko 600 studenata iz spomenute regije, ali i iz drugih dijelova Hrvatske. 

Podršku studentima svojim su dolaskom pružili i župan Međimurske županije Matija Posavec, pročelnik Gradskog ureda Grada Zagreba za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, te predsjednik Zavičajnog društva „Međimurje“ Zagreb Danijel Režek s predsjednikom Izvršnog odbora Društva Matijom Kikeljom.

Izdvojeni članak

Ovaj tjedan se ponovno održava niz brucošijada: Evo kada i gdje

‘Mi se Međimurci navek moramo držati skupa’

Na koji način Udruga funkcionira i koje blagodati i olakšanja donosi međimurskim studentima, pojasnila nam je predsjednica Karolina Kolarić. 

– Udruga studenata Međimurja u ovih 5 godina od ponovnog pokretanja, prema mojem mišljenju ima značajan utjecaj na međimurske studente. Tako jedan od naših projekata “Kam na faks” koji se provodi u suradnji s našim srednjim školama, daje maturantima informacije iz prve ruke o fakultetima i studentskom životu. Nakon što upišu željeni faks čekamo ih na otvorenim danima Udruge s informacijama od menzi, rada preko student servisa i sve što brucošu u početku treba. Ostali značaji Udruge za naše studente su i međusobno povezivanje i druženje na brojnim feštama i događajima. Udruga pokušava na najbolji način promovirati Međimurje svim ostalim studentima, a ujedno i pružati im potporu kroz studentski život. Primjerice, već nekoliko godina održavamo projekt Upoznajmo Međimurje tijekom kojeg studenti iz cijele Hrvatske posjećuju Međimurje i upoznaju našu županiju. Također, nedavno smo našim studentima omogućili i druženje, tj. radionicu s mladim međimurskim poduzetnicima kako bi studenti iz prve ruke čuli o različitim mogućnostima koje im se pružaju tijekom faksa i nakon diplome. Kako Međimurje nije velika županija i nas je Međimuraca u Zagrebu manje nego studenata iz nekih drugih zavičaja, smatram da je velika važnost naše Udruge u okupljanju i povezivanju naših studenata. Držimo se one stare koja kaže da se “mi Međimurci navek moramo držati skupa”!, opširno nam je pojasnila Karolina Kolarić, koja dolazi iz Turčišća, a studira kemiju na inače na PMF-u.

Izdvojeni članak

[XXL fotogalerija] Opće ludilo na Brucošijadi FER-a: Tri tisuće mladih tulumarilo do zore

Za jubilarnu feštu iznajmili tramvaj

Uz zabavu do jutarnjih sati, ove je godine za jubilarnu feštu bio organiziran i poseban tramvaj, koji je od okretišta zagrebačke Dubrave preko cijelog grada prevozio studente sve do Studentskog doma ‘Stjepan Radić’, nedaleko od samog kluba.

– Ovo je bila 10. jubilarna Međimurska fešta pa smo se odlučili na nešto što nitko do sada nije – iznajmili smo međimurski tramvaj da obilježimo priliku. Bio je to party tramvaj koji je vozio samo one s ulaznicom za međimursku feštu. Atmosfera u tramvaju je bila odlična uz živu glazbu kao i kasnije u clubu Roko, gdje se okupilo više od 600 studenata koji su se zabavljali do jutarnjih sati, prepričava događaje Karolina.

A dio atmosfere iz party tramvaja i s fešte, pogledajte u velikoj fotogaleriji.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap