Pretraga

[FOTO] Zavirite u sobu i kupaonicu netom otvorenog najmodernijeg studentskog doma u Hrvatskoj

A- A+

Baš kako je planirano, u subotu je u Varaždinu svečano otvoren novi studentski dom, po nekoliko parametara najmoderniji u državi. Kapacitet mu je 600 ležajeva u 243 sobe, a da je ovo zbilja veliki događaj, svjedoči podatak da se uz ostale dužnosnike, na otvorenju pojavio i premijer Andrej Plenković.

Još prije tri tjedna, a pri završetku radova, razgovarali smo s ravnateljem tamošnjeg Studentskog centra, koji nam je rekao, što će sve biti na raspolaganju studentima koji borave u domu.

Izdvojeni članak

[FOTO] Najmoderniji studentski dom u državi otvara se za 20 dana: Doznajte što će sve nuditi stanarima

– Sve sobe imaju kuponicu i WC, s tim da dvokrevetne i trokrevetne sobe imaju razdvojene kupaonice i WC-e, što je definitivno novost. Naravno tu su i hladnjak, stolovi, stolice, ormari, klima, vatrodojava, minibalkon, a na katovima čajne kuhinje, dnevni boravci i učionice. U prizemlju studentski klub, ured za studentski zbor i odbor, ambulanta, garaža za bicikle zatvorenog tipa. U podrumu garaža za automobile. Vani solarni park, sprave za vježbanje na otvorenom, ograđeno igralište… Na krovu solarna elektrana, a grijanje i hlađenje na dizalice topline voda-voda. Kišnica će se koristiti za sanitarije. Imat ćemo smart monitoring preko CNUS-a. Pravi zeleni kampus, objasnio je tada ravnatelj varaždinskog SC-a Nenad Milijaš.

Ono što je također važno, je činjenica da su se odmah, preciznije već od 1. prosinca, u dom mogli useliti studenti, koji su ostvarili pravo na smještaj.

Uz spomenutih 600 ležajeva, važno je istaknuti da ovaj peterokatni dom ima i 15 čajnih kuhinja, šest učionica i šest dnevnih boravaka.

Inače cjelokupni projekt vrijedan nešto više od 141,5 milijun kuna, sufinancirala je Europska unija putem Europskoga fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.

U prilogu ispod pogledajte postupak izgradnje studentskog doma, a u fotogaleriji kako izgledaju neki dijelovi interijera, ali i eksterijera.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap