Pretraga

[FOTO] Završava obnova studentskog doma Bruno Bušić: Zavirite u moderne sobe u kojima će boraviti studenti

A- A+

Studentski dom Bruno Bušić nakon više od 40 godina doživio je obnovu. Radovi su na samom završetku, a Studentski centar Split objavio je fotografije unutrašnjosti novih soba.

– Studentske sobe, mjesto gdje su mnoge generacije studenata naporno učili za ispite, ali i slavili svoje brojne uspjehe. Stoga s nestrpljenjem očekujemo kad će studentski dom Bruno Bušić ponovno postati bitan dio studentskog života i drugi dom za sve one daleko od svojih obitelji. Uz posljednje detalje uređenja doma, provjerite izgled novih soba i javite nam svoje najdraže uspomene na “stari” BB, poručili su ovih dana iz Studentskog centra Split uz fotografije iz soba Studentskog doma Bruno Bušić, čija je obnova trajala proteklih godina.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Studentski dom Bruno Bušić ‘rastavljen’ do neprepoznatljivosti: Obnova konačno krenula

Studentski dom Bruno Bušić izgrađen je 1978. godine za potrebe Mediteranskih igara u Splitu i od tada je bio u neprestanoj uporabi. Zgrada je do sada imala pet etaža i bruto površinu od 5580,98 m² sa 139 soba i to 131 trokrevetnu i 8 dvokrevetnih soba, odnosno ukupno 409 ležaja. Od početka korištenja pa sve do danas nisu rađeni veći zahvati na zgradi.

Rekonstrukcija doma uključivala je nadogradnju jednog kata, dogradnju otvorenih evakuacijskih dvokrakih stepenica s istočne i zapadne strane građevine, dogradnju balkona na prvom i drugom katu s južne strane, dogradnju najzapadnijeg modula na trećem katu te ispunjenje svih temeljnih zahtjeva važnih za građevinu. U svrhu racionalnijeg korištenja energije na svim zidovima pročelja izvedena je toplinska izolacija, a radi zaštite od buke bit će izvedena odgovarajuća zvučna izolacija smještajnih jedinica.

– Nakon rekonstrukcije dom će imati 174 sobe od kojih je 121 trokrevetna soba, 49 dvokrevetnih soba te četiri jednokrevetne sobe prilagođene osobama s invaliditetom i sa smanjenom pokretljivosti. Ukupni kapacitet predviđen je za 465 studenata. Bruto površina rekonstruirane građevine bit će 7037 m2 sa svim popratnim sadržajima suvremenog studentskog smještaja, uključujući i sportske sadržaje. Ukupna je vrijednost ovog projekta 61.643.911,00 kn. U zatvaranju financijske konstrukcije Sveučilište je ishodilo 32.550.000,00 kn bespovratnih sredstava Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurano je 7.450.000 kn, Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je 17.400.000,00 kn, dok će ostatak potrebnih sredstava u iznosu od preko 3.500.000 kn financirati Studentski centar Sveučilišta u Splitu, rečeno je još prilikom potpisivanja ugovora o izgradnji 2018. godine.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap