Pretraga

Fotogalerija: Kad cure krenu programirati

A- A+

Odlična atmosfera, raspoloženi mentora i brdo novog znanja samo su neke od značajki besplatne radionice PyLadies koja se proteklog vikenda organizirala u Zagrebu. Pedesetak djevojaka i žena koje su bile zainteresirane za savladavanje osnovnih vještina programiranja dobilo je priliku naučiti ih besplatno na PyLadies radionici.

Djevojke s raznih fakulteta i žene iz različitih poslovnih područja prošlog su vikenda pronašle zajednički interes, onaj da nauče osnove programiranja. Koristeći programski jezik Python i okruženje Django pedesetak žena i djevojaka sudjelovale su na besplatnoj dvodnevnoj radionici Pyladies.

Izdvojeni članak

FER: Netko se pali na motore, a netko na programiranje

Kako bi same sebi, ali i svome muškom društvu dokazale da mogu savladati osnove programiranja te upravo pomoću programskog jezika Pythona djevojke su se upisale na besplatnu radionicu. Pomoću osnova programiranja mnogi mogu dobiti temelje o samom programiranju i osnovnim naredbama, pa na kraju i vidjeti sviđa li im se to što rade pomoću programiranja.

Zato je ova radionica u odličnoj atmosferi prepunoj pozitivnih razmjenjivanja poslovnih iskustava bila idealna za srednjoškolke, studentice, žene i majke koje su odlučile razbiti poznati tabu da je programiranje namijenjeno samo muškarcima.

Tijekom radionice se više puta postavljalo pitanje što se sve može napraviti programskim jezikom. Odgovori iskusnih mentora bili su prilično jednostavni, a to je da programiranjem možete napraviti štogod zaželite, a potrebni su vam samo vaša kreativnost i znanje.

Sve djevojke koje se žele okušati u sličnim ili istoj radionici mogu pratiti Facebook stranicu Girl Geek Dinners Croatia, koja je zajedno s Pyladies organizirala ovu radionicu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap