Pretraga

[Fotogalerija] Šibenski studenti uskoro će jesti u najneobičnijoj menzi u zemlji

A- A+

Menza na Baldekinu u Šibeniku skoro je završena te će kroz nekoliko dana biti kompletirana i otvorena za studente. Pogledom na interijer restorana SKVUŠ, koji će imati 70 sjedećih mjesta, mnogi će se oduševiti. Naime, menza je osmišljenja u stripovskom izgledu pa se tako po zidovima nalaze junaci Alan Ford, Corto Maltese i Modesty Blaise.

Šibenski studenti uskoro će jesti u ‘stripovskom’ okruženju. Naime, radovi u menzi na Bladekinu uskoro završavaju, a interijer budućeg studentskog restorana SKVUŠ osmišljen je u duhu stripovskih junaka Alana Forda, Corta Maltesea i Modestyja Blaisea. Menza će imati 70 sjedećih mjesta, a ovaj zanimljivi izgled osmislili su zaposlenici iz Arhitektonskog biroa Arx, piše ŠibenikIN.

Izdvojeni članak

Doznali smo s kojih fakulteta su studenti najviše jeli u menzama kroz proteklu godinu


Žele da SKVUŠ postane kao zagrebački KSET

Menza na Baldekinu zvat će se SKVUŠ što je kratica za Studentska kantina (klub) Veleučilišta u Šibeniku. Do tog imena su došli nakon radionica i anketa među studentskim predstavnicima, kao i želje studenata da menza na Baldekinu postane mjesto okupljanja i druženja studenata, a ne samo restoran studentske prehrane. Naime, SC i Studentski zbor žele restoran pretvoriti u nešto više od menze. Cilj im je postići nešto prepoznatljivog karaktera, slično zagrebačkom KSET-u.

– Oprema je montirana, a studentima će na raspolaganju biti i dva televizora. Na jednom će biti neki oblik televizije i videa, a na drugom će biti ponuda restorana koja će biti standardno studentskog tipa, izjavio je za navedeni izvor ravnatelj Studentskog centra u Šibeniku Krešimir Šakić. Na upit kakav će biti jelovnik, odgovorio je kako će to ovisiti o kreativnosti glavnog kuhara.

Ipak je otkrio da će studenti moći birati između dva ili tri jelovnika, dok će cijene biti izjednačene s onima u ostalim studentskim restoranima u državi.

– Još ne znam koliko ćemo obroka moći ponuditi dnevno jer će to ovisiti o smjenama kuhara. Ovog momenta ne mogu reći s obzirom na ograničeni broj ljudi koji će raditi u menzi, istaknuo je Šakić za ŠibenikIN dodajući kako menza svoja vrata otvara već početkom sljedećeg mjeseca.

Nastavio je kako bi kroz desetak dana trebali biti zaposleni šef računovodstva, kuhari i konobari. – Ljude koje zaposlimo, poslat ćemo na jednu kratku obuku od tjedan dana u SC Split da se upoznaju sa specifičnostima tog tipa ugostiteljstva i nakon toga ide stavljanje restorana u funkciju, tvrdi ravnatelj šibenskog SC-a.