Pretraga

Gliste i paukovi muče studente, a crv sumnje Studentski centar

A- A+

Nedugo nakon što je na snagu stupio novi pravilnik o studentskoj prehrani, u dnevnoj ponudi menze na Savi našla se zelena salata s glistom. Zatim su studenti krenuli s objavama fotografija po društvenim mrežama na kojima su zabilježili u svojim tanjurima paukove, dlake i slično. No osoblje Studentskog centra sumnja da se radio o podmetanju. Prema upraviteljici restorana u SC-u Ljiljani Gjergji nemoguća je misija da glista te dužine preživi cijeli proces pranja, rezanja i pripreme salate te da istu previdi nekoliko zaposlenika kroz čije ruke je taj tanjur prošao.

Foto: Facebook stranica esava.info

Glista koju je studentica pronašla u slati za vrijeme objedovanja u menzi SD Stjepan Radić dan nakon što je na snagu stupilo pravilnik o poskupljenju prehrane još uvijek je trn u oku nezadovoljnim konzumentima, ali i zaposlenicima zagrebačkog Studentskog centra. Dok studentska populacija negoduje oko nekvalitetnih i skupljih obroka, SC muči sumnja da je netko popularnu glistu i pauka namjerno podmetnuo kako bi se osvetio za donošenje odluke o novim cijenama.

Izdvojeni članak

‘Kvalitetnija’ hrana već stigla u menze: U salatama gliste i pauci

Sumnja u studente da su podmetnuli glistu i pauka

– Skoro je nemoguće da glista ove dužine preživi proces pripreme salate prije nego što završi poslužena na tanjuru na liniji. Salata se prvo temeljito opere, zatim nasjecka na sitne komade te onda polije uljem i octom. Neshvatljivo je kako tu glistu nitko nije prerezao ili kako je ona preživjela u ulju i octu, objašnjava upraviteljica restorana u SC-u Ljiljana Gjergja.

Nastavila je kako se propust može dogoditi, primjerice da pronađete dlaku u hrani. Međutim Gjergja sumnja da su pauk i glista moguća podvala studenata kako bi se osvetili zbog uvođenja novih cijena. Prije nego što se tanjur salate nađe na liniji, kako kaže upraviteljica, isti prođe kroz ruke nekoliko radnika u menzi zbog čega je sumnja još veća da nitko nije uočio glistu prije nego što je poslužena.

Izdvojeni članak

Papanje paukova, žohara, stonogi…

Čudan je tajming kad su se životinjice počele pojavljivati

Ne muči crv sumnje samo zaposlenike SC-a, već svoje nepovjerenje iskazuje i dio studenata. Prema nekoliko istomišljenika najveći problem je upravo vrijeme kada su krenule objave fotografija sa sumnjivim sadržajem na tanjurima.

– Mislim da su već popularna glista i pauk izabrali savršen tajming kad će se ukazati studentima na tanjur. Zapravo, toliko su dobro isplanirali svoj izlazak da je to nevjerojatno, rekao nam je Ivan koji redovno jede u zagrebačkim menzama te nikada nije naišao na slične ‘životinjice’ u obrocima. Dodao je kako mu je na pamet palo to da su studenti sami stavili glistu u salatu samo da bi osigurali što veću prosvjednu masu.

Za razliku od zaposlenika SC-a i studenta četvrte godine Filozofskog fakulteta, postoji nekolicina koja ne sumnja u moral studenata šokiranih dodacima u studentskoj prehrani. – Ne vidim zašto bi netko podmetao crve, staklo ili nešto treće u kupljeni obrok. Jasno mi je da mnogi sumnjaju u događaj zbog toga što se zbio dan nakon poskupljenja, ali se to moglo svakome dogoditi pa tako i tetama u menzi, mišljenje je Ane koja rijetko ide u menze pa joj više cijene i nisu neki problem.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap