Pretraga

Gotovo 4.000 čitatelja sudjelovalo u našoj anketi o online nastavi: Donosimo rezultate

A- A+

Proveli smo anketu među 3.770 naših čitatelja. Pitali smo ih koliki dio nastave na fakultetu slušaju online. Situacija je jako podijeljena.

Foto: srednja.hr

Nakon sve češćih apela od liječničke struke da srednjoškolci i studenti pređu na online nastavu, proveli smo anketu među svojim čitateljima. Pitali smo ih – koliki dio nastave na faksu imate online?

Situacija je podijeljena

U našoj je anketi sudjelovalo ukupno 3.770 ispitanika, a njihova su iskustva s fakultetske nastave podijeljena. Najveći broj ispitanika koji su sudjelovali u ovoj anketi, njih 38,44 posto, kaže da (gotovo) sve kolegija sluša online. Otprilike polovinu kolegija sluša online njih 18,55 posto.

Tek trećinu kolegija na svom fakultetu ima online 8,59 posto naših ispitanika, a (gotovo) sve kolegije uživo pohađa čak 34,64 posto naših ispitanika. Iz ovih rezultata, koje ipak treba uzeti sa zrnom soli, možemo iščitati da su fakulteti u Hrvatskoj između online i uživo nastave podijeljeni u omjeru pola-pola.

Prema našoj anketi nešto više prevladavaju ispitanici koji pola ili većinu nastave imaju online, njih je negdje oko 57 posto, dok je 43 posto onih koji veliku većinu kolegija imaju uživo, dok je nastava na daljinu tek iznimka za određeni broj kolegija.

Od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili smo podatke o broju zaraženih studenata i djelatnika na javnim sveučilištima u Hrvatskoj. Pisani smo upit poslali u dva navrata, no do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor. Objavit ćemo ga čim ga dobijemo.

Gotovo 4.000 čitatelja sudjelovalo u našoj anketi o online nastavi: Donosimo rezultate
Share via
Copy link
Powered by Social Snap