Pretraga

Gotovo svi fakulteti u Zagrebu objavili kako će izgledati nastava: Donosimo detalje

A- A+

Medicinski fakultet

Praktični oblici nastave, kako ističu odmah na početku preporuka, izvodit će se uživo. Studenti i nastavnici bit će prisutni na Medicinskom fakultetu, odnosno klinici ili suradničkoj ustanovi gdje će se odvijati praktična nastava. Praktična nastava na medicini posebno je bitna za studente tzv. kliničkih predmeta, što se odnosi na završne tri godine studija. Predavanja i seminari, ističu dalje, mogu se izvoditi i kontaktno i online, ovisno o tome mogu li se ispoštovati epidemiološke mjere ili ne. Što se tiče konzultacija, Medicinski preporuča svojim nastavnicima da ih zbog kvalitete procesa što više drže uživo.

Sukladno preporukama HZJZ-a i Sveučilišta u Zagrebu, ako se ispiti budu morali izvoditi online, prioritet se daje usmenim ispitima ili ocjenama za pisane referate i seminare, umjesto klasičnih pismenih ispita. Kako bi smanjili broj dolazaka studenata u prostorije Fakulteta, preporučuje se da se raspored prilagodi potrebama sutdijskih godina ili na način da različite grupe pohađaju praktičnu nastavu iz više nastavnih jedinica u nizu. Maksimalno bi tu trebali imati dvije, odnosno tri jedinice dnevno, uz poštivanje svih mjera.

Osim toga, preporuča se da nastava u susjednim predavaonicama počinje s razmakom od 10 minuta, a planiraju i skraćivanje nastavnog sata na 40, umjesto redovnih 45 minuta. Razmak između dvije grupe studenata, smatra Medicinski, treba biti najmanje 15 minuta kako bi se prostor dobro prozračio. Svi studenti i profesori nose maske, osim onih koji, prema preporukama HZJZ-a, imaju opravdan razlog biti izuzeti od obveznog nošenja maski.

Metalurški fakultet

Na Metalurškom fakultetu, koji se nalazi u Sisku, nastava će se izvoditi uživo. Ukoliko dođe do okolnosti koje će onemogužiti klasičan način izvedbe nastave, svi dionici će biti obaviješteni od strane Fakulteta. Sukladno preporukama HZJZ-a, svi na Fakultetu moraju nositi maske, a brucoše će 15 minuta, kroz prvi mjesec studija, prije svakog predavanja dočekati nastavnik i objasniti im upute kojih se moraju pridržavati. Nastavnici će sami složiti broj pauza, a sva predavanja skraćena su za 15 minuta. Svaki nastavnik mora otvoriti prozore i dezinficirati katedru kada izlazi iz predavaonice. Za laboratorijske i druge vježbe bit će obvenzo nošenje zaštitnih rukavica. Detaljnije preporukama pročitajte ovdje.

Prijem brucoša održat će se 24. rujna u 8.30 sati. Dio brucoša će biti prisutan kontaktno u prostoru Metalurškog fakulteta dok će dio, radi poštivanja epidemioloških mjera, imati mogućnosti sve pratiti on-line preko MS Teamsa. Poveznicu MS teams, kao i druge materijale vezane za prijem brucoša, pronađite na ovom linku.

Pravni fakultet

Nastava na zagrebačkom Pravu počinje 23. rujna za studente prve, druge i treće godine integriranog pravnog studija, a 1. listopada za studente svih drugih studija i godina. Orijentacijski susreti s brucošima održat će se 21. i 22. rujna, od čega će jedan dio biti online, a drugi u prostorima Fakulteta. U organizaciji online i nastave u učionicama, ističu s Prava, vode se primarno brigom o zdravlju studenata i nastavnika, zbog čega će se oni oblici nastave koji se izvode u većim grupama – izvoditi online. Jedan takav oblik nastave su predavanja, koja se uobičajeno izvode u grupama do 150 studenata. Kod onih oblika nastave gdje se zahtijeva veća interakcija između studenata i nastavnika, primjerice seminari, vježbe i neki izborni predmeti, i koji se u pravilu odvijaju u manjim grupama naglasak će biti na nastavi u učionicama uz poštivanje svih epidemioloških preporuka.

Naglašavamo da je navedeni plan podložan promjenama uslijed promjena epidemiološke situacije. U slučaju da to postane nužno zbog objektivnih okolnosti, Fakultet će organizirati nastavu u potpunosti online na svim kolegijima. S druge strane, u slučaju značajnog poboljšanja epidemiološke situacije, moguće je da će se povećati udio nastave koja se izvodi na Fakultetu. Tablicu s planom nastave možete vidjeti ispod.

– Bez obzira na činjenicu da će se nastava izvoditi u kombiniranom obliku, online i u prostorima Fakulteta, smatramo da je za studente najbolje da u svakom slučaju dođu u Zagreb, u domove ili iznajmljene stanove, da se drže preporuka i da dolaze u prostore Fakulteta onda kada će se nastava provoditi u učionicama, a kada će se provoditi online, da slušaju predavanja i rade u sustavima za e-učenje iz svojih domova, ističu s Prava.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Nastava u zimskom semestru ak. god. 2020./2021. na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu za sve studente odvijat će se kontaktno, kroz predavanja i vježbe na fakultetu. U slučaju potrebe i promjene epidemiološke situacije s obzirom na pandemiju COVID-19 kao i uputa nadležnih državnih tijela, održavanje nastave na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu može se odvijati na kombinirani način, u smislu online predavanja, vježbe u laboratoriju, ili u potpunosti na daljinu. Nastava za studente 1. godine preddiplomskih studija započela je 14. rujna 2020., a uvodni sat za brucoše održan je uživo 11. rujna 2020. Nastava za studente 2. godine počinje 21. rujna 2020., a za 3. godinu preddiplomskih studija i diplomske studije 28. rujna 2020.

Prirodoslovno-matematički fakultet

Nastava na PMF-u 5. listopada, a konkretne rasporede i informacije o održavanju uvodnih predavanja za studente prve godine preddiplomske razine studija te održavanju nastave i vrednovanju i postignućima studenata dobit će svatko na svom odsjeku sredinom rujna.

– Sanacija šteta od potresa na zgradama u kojima Fakultet djeluje, a osobito onima u središtu grada Zagreba, u završnoj je fazi i početak nove akademske godine dočekujemo u obnovljenim prostorima, spremnima za učenje i rad. Strogo se pridržavamo i svih propisanih epidemioloških mjera te će vaš boravak na Fakultetu biti siguran i iz tog aspekta. U svim prostorima Fakulteta na raspolaganju su dezinfekcijska sredstva za ruke, a za vas smo pripremili i platnene zaštitne maske koje ćete dobiti na početku nastave. Svi će prostori biti redovito čišćeni, prozračivani i dezinficirani, a za nošenje zaštitne maske obavezno je za sve studente, stoji u pismu dekanice PMF-a.

Osobit će izazov biti, navodi, organizirati i provesti nastavu, posebice uzevši u obzir da će trebati kombinirati online i kontaktnu nastavu. Tu ističe da će za predavanja uživo biti više organizirana za brucoše, ondosno za predmete s praktičnim i laboratorijskim vježbama.

– U organizaciji nastave ,uživo“ prednost ćemo dati studentima prve godine studija budući da njima tek predstoji privikavanje na novu, akademsku razinu obrazovanja, studiranje i studentski život, osobito izazovni za one od vas koji se moraju naviknuti na samostalni životu novom gradu,daleko od obitelji. Iznimno nam je važno pružiti vam punu podršku u tome, a osobito u stjecanju i razvoju vještina samostalnog učenja i rješavanja problemskih zadataka i situacija. Uz navedenu, u nastavi ,uživo“ prednost će imati praktična laboratorijska, praktikumska i terenska nastava, kao i obavezni kolegiji. Potrudit ćemo se omogućiti bar povremeni kontakt »uživo“ na svim kolegijima, a nastavu ,na daljinu“ što je moguće interaktivnijom. Kako bismo smanjili mogućnost proboja i širenja koronavirusa među vama, u nastavi ,uživo“ trudit ćemo se, koliko je god moguće, izbjegavati miješanje studentskih grupa. Nastavno osoblje i stručne službe Fakulteta stoje vam na raspolaganju za pitanja i konzultacije i dat će sve od sebe kako bi vam olakšali studiranje i vaš put do znanja, vještina i kompetencija učinili što uspješnijim, ističe dekanica Čižmešija.

S obzirom na nepredvidivost epidemiološke situacije u kojoj se nalazi Hrvatska i cijeli svijet,
dekanica u pismu studente moli za fleksibilnost, strpljivost te poštovanje i toleranciju.

– Sve izazove rješavat ćemo partnerski, u suradnji s vama. O vama brinu uprave Fakulteta i fakultetskih odsjeka, voditelji studija, nastavno osoblje i fakultetske stručne službe, kao i studenti-demonstratori, stoji u njenom pismu.

Rudarsko-geološko-naftni fakultet

Uprava fakulteta razmotrila je način organizacije nastave uz pridržavanje svih trenutačno važećih mjera i preporuka kako bi se svi što bolje pripremili. Ideja im je bila studentima pružiti maksimum uz minimiziranje rizika. Upute koje su donijeli, po potrebi i sukladno odlukama državnih tijela, mijenjat će se i proširivati.

Okvirni plan je da se nastava odvija uživo za sve elemente nastave koji se kvalitetnije obavljaju uživo, što uključuje laboratorijske vježbe, auditorne vježbe, projektantske i vježbe na računalima. Predavanja će se održavati dominantno na daljinu. Tu su iznimka studenti prve godine preddiplomskog studija koji bi svu nastavu slušali uživo. Predlaže se i smanjenje broja studenata koji istovremeno boravi na fakultetu. Dodatno, preporuča se pomicanje praktičnih dijelova nastave, onih koji zahtijevaju rad na lokaciji fakulteta, u početni dio semestra.

Od nastavnika se očekuje spremnost za prelazak održavanja nastave na daljinu ako za time bude potrebe. Obavezno je nošenje maski tijekom boravka na Fakultetu te pridržavanje ostalih epidemioloških preventivnih mjera. Ukratko, planirano je da se nastava održava u hibridnom obliku, odnosno u kombinaciji uživo u prostorima Fakulteta i na daljinu. Studenti prve godine preddiplomskog studija bi svu nastavu slušali uživo. Druga i treća godina preddiplomskog studija bi naizmjence svakih tjedan dana imala nastavu uživo a zatim tjedan dana na daljinu. Druga godina bi počela sa nastavom uživo, a treća sa nastavom na daljinu. Rezervna opcija bi bila ritam od tjedan dana ili dva dana uživo, tri dana on-line. Ovisno o preostalim raspoloživim terminima predavaonica vjerojatan je isti princip za diplomske studije.

Za nastavu čija je satnica, recimo, dva sata tjedno predlaže se održavanje nastave u blok satu trajanja 90 minuta, bez pauze. Nakon toga ostaje pola sata za pauzu tj. prozračivanje i dezinfekciju ako dolazi do promjene grupa. Studenti se vraćaju na ista mjesta kao prije pauze. Studenti koji dolaze na nastavu uživo ostali bi u istoj predavaonici nekoliko sati (nekoliko blok sati) kako bi se smanjila potreba za dezinfekcijom između grupa a nastavnici bi se izmjenjivali.

Fakultet je trenutno u fazi slaganja mogućeg rasporeda sati budući da hibridni način održavanja nastave zahtijeva novi koncept rasporeda sati. Ako ne bude moguće složiti raspored prema trenutačnim odrednicama, moguće je da će se nastava morati održavati od 8 do 20 sati te postoji mogućnost da će se dio nastave uživo morati održavati subotom. Studenti su već sada obvezni nositi maske u prostorima Fakulteta, a biti će obvezni nositi ih na nastavi uživo, kao i nastavnici.

Stomatološki fakultet

Nastava na Stomatološkom fakultetu počinje 28. rujna 2020, a raspored održavanja nastave bit će objavljen naknadno. Prema preporukama nadležnih institucija i u skladu s dopisom rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa od 14. rujna 2020., Sveučilište u Zagrebu preporučuje ,klasični“ način izvođenja nastave uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Uzimajući u obzir prostorne uvjete Stomatološkog fakulteta, odlučeno je da se do daljnjega nastava na integriranom studiju Dentalna medicina održava na način da se predavanja izvode na daljinu (online), a vježbe kroz izravnu nastavu (uživo). O načinu održavanja seminara, voditelji predmeta odlučuju samostalno zbog specifičnosti pojedinih predmeta. Voditelji predmeta trebaju organizirati vježbovne grupe uz poštivanja svih epidemioloških mjera posebice vodeći računa na kliničkim vježbama. O svim detaljima vezanima uz provedbu nastave, dužni su na vrijeme obavijestiti studente.

Nastava se mora održavati u vrijeme navedeno u rasporedu. Nastavnici koji prema rasporedu nastavu održavaju u predavaonicama Stomatološkog fakulteta u Gundulićevoj ulici 3 i 5, predavanja će održavati iz tih prostora, jer će u njima biti osigurana potrebna informatička infrastruktura. Preporuča se da se sva nastava održana na daljinu snimi i učini studentima dostupnima kroz sustav e-učenja na SRCU-u. Kod izravne nastave svi sudionici se trebaju pridržavati epidemioloških preporuka, uključujući nošenje maski, dezinfekciju ruku, te socijalno distanciranje. Studenti su na kliničkim vježbama dužni nositi maske, rukavice, vizire, dok su na pretkliničkim vježbama dužni imati maske i rukavice.

Na stomatološkim kliničkim vježbama za svakog će studenta biti osigurana zaštitna odijela i kape. Studenti koji neće biti u mogućnosti pohađati nastavu jer im je propisana izolacija dužni su o tome obavijestiti voditelja predmeta i Službu za studije i trajno obrazovanje na: referada@sfzg.hr te razlog izostanka obvezno potkrijepiti valjanom medicinskom dokumentacijom. S obzirom da se epidemiološka situacija brzo i nepredvidivo mijenja, uprava Stomatološkog fakulteta
će sukladno tome ažurirati smjernice i preporuke za provedbu nastave i rad.

Sveučilišni centar za protestantsku teologiju

Redovito održavanje nastave počet će 5. listopada 2020. prema postojećem akademskom kalendaru. S obzirom na broj studenata i veličinu studijskih grupa, Vijeće procjenjuje da se u prostorijama Centra nastava može održavati u “klasičnom”, kontaktnom obliku i to u skladu s postojećim preporukama i uz primjereno pridržavanje protuepidemijskih mjera. Nadalje, povratne informacije prikupljene od studenata i profesora pokazuju da obje skupine smatraju da je “klasičan” oblik izvođenja nastave najpogodniji za kvalitetan nastavni proces, poticanje interakcije među studentima i nastavnicama, te ostvarivanje formativnih učinaka obrazovanja. U tom smislu Vijeće preporuča da se nastava do daljnjega primarno odvija na “klasičan” način. U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije, predmetni profesori će dobiti upute o prelasku na nastavu na daljinu.
Iznimka će biti oni kolegiji čiji se nastavnici nalaze izvan Hrvatske i zbog ograničenja putovanja ne mogu biti fizički prisutni. Za te kolegije bit će organizirana nastava na daljinu o čemu će studenti biti pravovremeno obaviješteni.

Studenti, nastavnici i drugi zaposlenici visokih učilišta te druge osobe u svim zatvorenim prostorima Centra trebaju nositi maske ili druga pokrivala za usta i nos (pri čemu usta i nos moraju biti prekriveni čitavo vrijeme). Nastavnici, studenti i drugi zaposlenici visokih učilišta te druge osobe dužni su mjeriti tjelesnu temperaturu prije dolaska u prostorije Centra. Ukoliko izmjere temperaturu višu od 37,2°C ne smiju dolaziti u prostor Centra. U slučaju saznanja da određena osoba ima simptome bolesti COVID-19 ili je mogući prenositelj/mogući izvor infekcije, svaki nastavnik, student i drugi zaposlenik Centra dužan je odmah o tome obavijestiti nadređenu osobu odnosno voditeljicu Centra. Nastavu na daljinu Centar će osigurati za studente koji pripadaju visokorizičnoj skupini studenata, a pripadanje takvoj skupini dokazuje se potvrdom izabranog liječnika obiteljske medicine.

Nastavnicima se preporuča da načine provjere znanja prilagode situaciji u smislu da izbjegavaju pisane provjere znanja, a prednost daju usmenim ispitima i/ili ocjeni pisanih referata i seminarskih radova. U slučaju izvođenja nastave na daljinu, studentima koji ne posjeduju materijalne i tehničke uvjete za praćenje takve nastave, omogućit će se korištenje informatičke učionice uz poštivanje svih zaštitnih mjera. Nastavnicima se preporuča da se tijekom “klasičnog” izvođenja nastave počnu pripremati za eventualno prebacivanje za nastavu na daljinu i da se informiraju o mogućnostima dostupnih sustava za online učenje (npr. Google Classroom, Google Meet, itd…). Također, ne preporuča se korištenje velikog broja različitih sustava i aplikacija jer to studentima otežava snalaženje i praćenje nastave. Svim nastavnicima bit će naknadno poslani dodatni materijal s uputama i preporukama za korištenje navedenih sustava. U slučaju izvođenja nastave na daljinu, predlaže se da nastavnici što više koriste mogućnost održavanja online nastave u vrijeme koje je predviđeno redovitim rasporedom sat kako ne bi dolazilo do kolizija u satnici i otežavanja evidentiranja održane nastave. Iznimno, umjesto online nastave u predviđenom terminu studentima se mogu dostaviti unaprijed snimljena predavanja. Zbog mogućeg pogoršanja epidemiološke situacije, potrebno je maksimalno smanjiti broj neodržanih sati. Zbog toga se nastavnicima koji su spriječeni doći u prostorije Centra, a sposobni su održati predavanja, preporuča da se dan ranije jave u referadu kako bi se studentima omogućilo pohađanje online predavanja u učionici. Isto tako, ako su nastavnici spriječeni održati predavanja, onda o tome trebaju obavijestiti referadu u najkraćem mogućem roku.

Šumarski fakultet

Nastava na svim sveučilišnim preddiplomskim i diplomskim studijima Šumarskog fakulteta, za sve godine studija, održavat će se kontaktno, klasičnim načinom, u prostorima Fakulteta. Pri organizaciji i provedbi nastave u zimskom semestru akademskoj godini 2020./2021. Fakultet će se pridržavati svih preporuka HZJZ-a te će iste prilagoditi raspoloživim infrastrukturnim kapacitetima i ljudskim potencijalima Fakulteta. Uprava Fakulteta će pripremiti i detaljne upute za održavanje svih oblika nastave na Šumarskom fakultetu u zimskom semestru iduće akademske godine, očekivano do 25. rujna.

Dekan poziva studente i nastavnike da odgovornim pridržavanjem preporuka doprinesu kvaliteti svih oblika nastave i provjera ishoda učenja te sačuvaju i zaštite zdravlje svih. Do kraja ljetnog semestra akademske godine 2019./2020. na snazi ostaje obvezujuća uputa nastavnicima i studentima o održavanju provjera ishoda učenja tijekom jesenskog redovitog ispitnog roka.

Tehničko veleučilište

Priprema i izvođenje nastave, ukoliko i kada bude online, uglavnom će se odvijati preko LMS (Learning Management System) portala. Radi se o klasičnom Moodle sustavu za e-učenje, nalik Merlinu na hrvatskim sveučilištima. Nositelji predmeta dužni su, po odluci dekana, do početka akademske godine pripremiti nastavu i materijale za sve predmete koji su po izvedbenom planu predviđeni za izvođenje u nadolazećoj godini.

– On-line nastava provodi se korištenjem LMS sustava TVZ-a, u koji su uključeni programi za izvođenje sinkrone nastave (on-line izvođenje predavanja i vježbi). Svi nastavi predmeti prema izvedbenom nastavnom planu za akademsku godinu 2020./2021. moraju biti postavljeni kao cjeline na LMS sustavu TVZ-a na kojima će se pohranjivati i biti dostupni svi nastavni materijali potrebni za on-line nastavu, stoji u dijelu odluke dekana Malčića.

Ideja iza ove odluke je priprema svega kako bi se online nastava, ukoliko do toga dođe, mogla izvoditi nesmetano. LMS sustav Tehničkog veleučilišta služit će, osim za provođenje sinkrone nastave, i za praćenje nastavnog opterećenja te kao evidencije prisustva studenata. Osim toga, preko istog će sustava studenti polagati provjere znanja, predavati zadaćem, seminarske i konstrukcijske radova, završni i diplomske radove, kolokvije te pismene i usmene ispite.

Za svoje će zaposlenike Tehničko veleučilište osigurati obvezne edukacije, a provodit će ih njihov Centar za cjeloživotno obrazovanje, koji će nakon završetka edukacije svim polaznicima izdati potvrde o uspješnom završetku.

– Svi nastavnici i stručni suradnici koji izvode nastavu na TVZ, obvezni su proći edukaciju te koristiti LMS sustav TVZ za provođenje on-line nastave, stoji pri dnu odluke dekana Malčića.

Tekstilno–tehnološki fakultet

Tekstilno-tehnološki fakultet se u sklopu obavijesti o organizaciji nastave u idućoj akademskoj godini referira na preporuke HZJZ-a, Nacionalnog vijeća za znanost i Odluku Vlade Republike Hrvatske. Sukladno s tim, donose preporuke za studente, a napose za zaposlenike. Još uvijek ne navode koliki će se dio nastave izvoditi online, a preporuke, koje se uglavnom tiču nekorištenja dizala, održavanja higijene i razmaka, provjetrivanja prostora i obveznog nošenja maski dok se boravi na Fakultetu.

Učiteljski fakultet

Učiteljski fakultet donio je posebnu odluku o nastavi u nadolazećoj akademskoj godini. Zbog epidemioloških okolnosti i mjera, sukladno studijskom programu i izvedbenom nastavnom planu, na Učiteljskom fakultetu povećat će se razina primjene e-učenja na 20% izvođenja nastave na daljinu putem sustava MERLIN. Prilikom izvođenja nastave na klasični, kontaktni način, skraćuje se trajanje nastavnog sata za 30%, primjerice, sve skupine se dijele na dvije grupe – predavanja i seminari – što znači da dva sata predavanja u trajanju od 90 minuta skraćuje se na 45 minuta i može se održati u blok-satu s jednom grupom studenata u jednom tjednu, a s drugom grupom studenata u drugom tjednu. U slučajevima u kojima postoje uvjeti da se cijela nastava drži u prostranijim dvoranama, s osiguranom fizičkom distancom od najmanje 1,5 metar, ova Odluka se ne primjenjuje. Odluka stupa na snagu 1. listopada 2020. i vrijedi do opoziva.

Veterinarski fakultet

Nastava za studente 1. godine integriranog preddiplomskog i diplomskog studija veterinarske medicine započet će prema planu, 28. rujna 2020. godine uvodnim predavanjem koje započinje u 10 sati u Velikoj predavaonici Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uz poštivanje protuepidemijskih mjera. Molimo studente da u prostor Fakulteta dođu sa zaštitnom maskom za lice najkasnije do 9:30 sati kako bi im se izmjerila tjelesna temperatura. Za studente viših godina studija nastava će započeti 1. listopada 2020. godine najvećim dijelom također u prostorima Veterinarskog fakulteta prema rasporedu koji će biti definiran do kraja rujna. U sljedećim danima će na web stranici Veterinarskog fakulteta biti dostupne preporuke za održavanje nastave u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 pa mole studente da redovito prate obavijesti na web stranici Fakulteta.

Zdravstveno veleučilište

Nastava za sve studente Zdravstvenog veleučilišta započeti će prema planu. Nastava za studente koji su upisali studij putem sustava Državne mature 28. rujna 2020., a nastava za studente preddiplomskih i diplomskih studija koji nisu upisali studij putem sustava Državne mature 21. rujna 2020.

Nastava za sve studente započeti će u virtualnom okruženju. Planirano je da se prva dva tjedna nastava za studente koji su upisali studij putem sustava Državne mature održava u virtualnom okruženju (28. rujan 2020. do 10. listopada 2020.) Potom je planirano mješovito održavanje nastave, dio na klasičan način, a dio u virtualnom okruženju, no pokretanje nastave na klasičan način ovisit će o epidemiološkoj situaciji.

Prvi turnus nastave za studente preddiplomskog studija sestrinstva i fizioterapije i specijalističkih diplomskih stručnih studija koji nisu upisali studij putem sustava Državne mature održat će se u virtualnom okruženju, te će voditelji studija na prvim predavanjima obavijestiti studente o daljem održavanju nastave. Rasporedi nastave bit će objavljeni najkasnije 7 dana prije početka nastave na mrežnim stranicama studija Veleučilišta, a obavijest o uvodnim predavanjima za studente bit će objavljena naknadno.

Nastava za studente svih studija biti će organizirana u mješovitom obliku, te će se dio nastave održavati u na daljinu uživo u virtualnim učionicama te dio nastave na Veleučilištu i na vježbovnim radilištima. Prisustvovanje nastavi je obvezno, te će nastavnici voditi evidenciju o prisutnost studenata na nastavi kako u virtualnom okruženju tako i prilikom klasičnog održavanja nastave. O obvezama vezanim uz pojedine kolegije studente će obavijestiti nastavnici na prvim predavanjima iz svojih kolegija. Kako se na Veleučilištu obrazuju studenti koji pohađaju stručne studije prilikom održavanja nastave uživo posebnu pozornost posvetit će organiziranju vježbovne nastave kako bi studentima omogućili stjecanje praktičnih vještina u realnom okruženju u praktikumima, laboratorijima, kliničkim i ostalim radilištima.

 


Ovaj tekst nadopunjavat ćemo informacijama za preostale fakseve u Zagrebu kada izbace upute za nastavu u novoj akademskoj godini.

Gotovo svi fakulteti u Zagrebu objavili kako će izgledati nastava: Donosimo detalje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap